Nedavno je iz štampe izašla sedma po redu knjiga dr Dragana Kovača čiji sam naslov – “Drame”, govori o novom žanru u kome se autor oprobao.

dragan kovac.jpg

Radi se o dvije cjelovečernje drame, “Izložba kliničkih slika” i “Preobraženje”, čije se radnje dešavaju početkom dvije hiljaditih godina u našem gradu, a originalne fabule prožete prepoznatljivim zapletima, humorom, ali i ironijom, kojima se dr Kovač često služi, čine da se komadi čitaju sa velikim interesovanjem i u dahu.

“Ponosan sam na podršku koju mi je u vidu recenzije pružio eminentni profesor dramaturgije sa Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, Nenad Prokić, a iskreno se nadam da će za ove drame biti prostora i na 'daskama koje život znače'", kaže dr Kovač i dodaje da bi mu posebno drago bilo da se to dogodi u našem Trebinju.

Oni koji su već pročitali knjigu toplo je preporučuju. Bez otkrivanja fabule kažu da je to vješto napisana knjiga sa napetom dramskom radnjom koja vuče naprijed, sve vrijeme drži pažnju ali i spretno tjera na razmišljanje i postavlja pitanja.

Likovi su upečatljivi, krase ih osobine hercegovačkog podneblja, kažu čitaoci koji su već imali privilegiju da do njih stigne nova knjiga dr Kovača.