U Trebinju je završen 6. Vaskršnji turnir za pionirke "Trebinje 2019" na kome je prvo mjesto osvojio ŽOK "Leotar".

Zok leotar pionirke.jpg

Domaćin turnira je po prvi put osvojio pehar, a u finalu je nakon dramatične borbe pobijedio OK "Ljubinje-Bankom" rezultatom 2:1 (18:25, 25:21, 16:14).

Treće mjesto zauzela je ekipa ŽOK "Gradiška" iz Gradiške koja je pobijedila OK "Slavija" iz Istočnog Sarajeva sa 2:0.

Peta je ekipa OK "Akademija" iz Podgorice, a šesta je ŽOK "Crvena zvijezda" iz Obudovca.

Tokom dva dana gledaoci su uživali u odbojci koju su prikazale pionirke iz Republike Srpske i Crne Gore. U mnogim mečevima odlučivala je jedna lopta, bilo je i plača, ali i suza radosnica, ali sve je to sport.

Finalna utakmica je posebna priča. Toliko preokreta, od ponora do pobjede i obrnuto, i to može sve da priušti ovaj lijepi sport.

Prvi set igračice iz Ljubinja su dobile sa 18:25. Ovaj set bio je izjednačen 10:10, 15:15, ali nakon ovoga gošće iz Ljubinja preuzimaju inicijativu i rješavaju ga u svoju korist sa 18:25.

Tokom drugom seta domaćin je poveo sa 5:1, 9:5, nakon toga dolazi i do izjednačenja 14:14 i gošće prelaze u vođstvo od 15:17.

Igračice Miša Pešića skupljaju snagu i preokreću rezultat na 22:18 i ovaj set rješavaju u svoju korist sa 25:21.

Treći set je bio pun preokreta i gledaoce je digao na noge. Domaćin je poveo sa 3:0, ali gošće su preokrenule u 3:6, a nakon toga i 6:9. Ljubinke imaju i dvostruku prednost od 7:14 i dijelio ih je samo jedan poen do pobjede. Tada na servis dolazi Bulajić čijim servisima ŽOK "Leotar" osvaja devet poena i dolazi do pravog preokreta.

Na taj način domaće igračice ovaj set su dobile sa 16:14. Niko u publici nije vjerovao u ovaj preokret sem igračica ŽOK "Leotar" koje su bile na parketu i trčale, borile se, bacale za svaku loptu.

Vaskrsnji odbojkaski turnir.jpg

Trud im se isplatio tako da njihovoj sreći nije bilo kraja i dokazale su da su i čuda moguća.

Trener ŽOK "Leotar" Mišo Pešić rekao da je njihova želja  kao organizatora bila da se okupe dobre ekipe u pionirskoj konkurenciji.

"Nama je drago što smo u konkurenciji ovih ekipa osvojili prvo mjesto. Nije bilo lako, a u finalu je bio veliki preokret, ali sa druge strane mnogo slađe i draže", rekao je Pešić.

ŽOK Leotar: Kukurić, Zotović, Gobović, Ignjatić, Spaić, M. Radović, Bulajić, Obradović, Vulić, Medan, Berak, A. Radović. Trener: Mišo Pešić.