Mještani Dražin Dola tvrde da su im nadležni iz Odjeljenja za prostorno uređenje obećali saniranje sobraćajnice koja je uništena uslijed izgradnje vodovoda do "Grada Sunca", ali da to nije urađeno ni nakon sedam mjeseci od završetka radova.

put drazin do (2).jpg

Oni tvrde da je prilazni put Dražin Dolu - od magistralnog puta Trebinje-Ljubinje do mosta na rijeci Trebišnjici pun udarnih rupa, a da firma koja je izvodila radove na izgradnji vodovoda ulicu nije vratila u prvobitno stanje.

"Put je u potpunosti uništen. Niko ga ne sanira, a kada su radili obećali su nam iz urbanizma da će cijeli put presvući novim slojem asfalta, ali od toga nema ništa ni poslije sedam mjeseci", tvrde prevareni mještani Dražin Dola.

U "Konstruktor inženjeringu" iz Bileće, koji je izvodio radove na izgradnji vodovoda, navode da im je ostalo da saniraju samo prilaz jednoj kući, dok je ostatak saniranja tog puta predviđen drugim projektom, ne i izgradnjom vodovoda.

Kako se bliži nova turistička sezona, mještani Dražin Dola s pravom strahuju da će put biti u potpunosti uništen i da će, umjesto asfaltom kao donedavno, do svojih kuća dolaziti makadamom, preko koga će voziti i brojni turisti koji se upute ka "Gradu Sunca".

put drazin do (1).jpg