Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić oduševio je danas brojne članove Narodne bilioteke u ovom gradu nakon što ih je, u ulozi bibliotekara, uslužio traženim naslovima.

gradonacelnik bibliotekar (3).jpg

Ćurić je, povodom Svjetskog dana knjige, tokom 60 minuta bio u ulozi bibliotekara i, osim traženih knjiga, iskoristio je priliku i da razgovara sa sugrađanima i sa njima razmjeni mišljenje o brojnim pitanja iz oblasti kulture.

"Raduje me što su me pozvali da budem bibliotekar. Ovo je jedna lijepa inicijativa i nadam se da će postati tradicionalna", rekao je Ćurić.

On je kazao da je posao bibliotekara, iako na prvi pogled izgleda lak, veoma zahtjevan, jer svakom čitaocu treba prići na svojstven način i tako ga ubijediti da ponovo dođe i pozajmi novu knjigu.

"Posebno mi je drago što sam u Narodnoj biblioteci uvidio da je riječ o radnoj atmosferi, da su radnici kolegijalni i da je iz mjeseca u mjesec sve veći broj novih kvalitetnih događaja u ovoj ustanovi", naveo je Ćurić.

Ćurić je kazao da je posebno ponosan što Narodna biblioteka ima više od 2.000 članova, te što se sve veća pažnja posvećuje djeci, koja na taj način stiču naviku da čitaju i budu redovni posjetioci ove ustanove.

Posjetu biblioteci trebinjski gradonačelnik iskoristio je i da obiđe legat Jovana Dučića i čitaonicu, u kojoj svakodnevno borave učenici i studenti, gdje se spremaju za školu, odnosno za predispitne i ispitne obaveze.

gradonacelnik bibliotekar (2).jpg

Direktor Narodne Biblioteke Milosava Supić Vuković zahvalila se Ćuriću i Gradskoj upravi na podršci koju pružaju ovoj ustanovi.

Ona je kazala da je Gradska uprava odgovorila na svaku inicijativu i zahtjev Narodne biblioteke i da ova vrsta saradnje treba da bude primjer svim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.

"Ova jednosatna akcija je simbolična poruka da gradonačelnik i Gradska uprava podržavaju rad kulturnih ustanova i kulturu uopšte. To je veoma važno za sve Trebinjce i one koji posjećuju naš grad", rekla je Supićeva.

Prema njenim riječima, Narodna biblioteka je nabavila nove naslove, dok su brojni građani povodom Svjetkog dana knjige donirali knjige ovoj ustanovi.

"U posljednjih nekoliko dana smo u značajnom dijelu obnovili inventar biblioteke iz donatoriskih sredstava. U narednom periodu ćemo se, kao i do sada, truditi da nabavljamo nove naslove i obogaćujemo fond knjiga", navela je Supićeva.

gradonacelnik bibliotekar (1).jpg

Trebinjska Narodna biblioteka je u posljednjih osam mjeseci organizovala čitav niz značajnih događaja, obnovila inventar, nabavila nove knjige i uredila prostor ispred zgrade u kojoj se nalazi.