Košarkaši Crvene zvezde osvojili su šampionsku titulu u ABA ligi pobjedom nad ekipom Budućnosti u petom meču finalne serije plej-ofa rezultatom 97:54.

zvezda buducnost.jpg

Utakmica koja je trebalo da počne u 19.00 časova startovala je sa gotovo satom zakašnjenja, pošto su igrači gostujuće ekipe napustili zagrijevanje jer im grupa navijača Zvezde nije dozvolila da priđu obruču, a potom su im “okupirali“ i klupu.

Nešto prije 20.00 sati startovao je meč i odmah je bilo jasno da se domaći tim bolje snašao u cjelokupnoj situaciji, iako je prva dionica završena u kakvom-takvom egalu, sa pet poena vođstva na strani Zvezde.

Utakmica je praktično završena do kraja poluvremena, domaći su na krilima Boriše Simanića dominirali pod oba obruča, a o pravom odnosu snaga više od rezultata govori činjenica da su gosti poslije 20. minuta imali timski indeks -1, dok su igrači Zvezde za to vrijeme skupili 62 timska indeksna poena.

Sa 26 poena prednosti je Zvezda otišla na veliki odmor, Budućnost ni u jednom trenutku nije pokazala ni naznaku ekipe koja je spremna da smanji razliku, pa je ona u posljednjoj deonici dostigla i 44 poena.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Kej Si Rivers sa 16 poena, od toga četiri trojke iz šest pokušaja, Boriša Simanić je ostao na 19, koliko je imao i na poluvremenu, a Majkl Odžo je upisao identičan broj poena.

U timu Budućnosti nema igrača vrijednih pomena, najefikasniji je bio Noris Kol sa 9 poena, koliko je imao i na poluvremenu, Edvin Džekson i Dejvid Vilijams su dodali po 7, a Nemanja Gordić je upisao svega pet poena.