U 24. kolu Premijer lige BiH RK "Leotar" je na domaćem parketu pobijedio ekipu "Borca M:tel" iz Banjaluke rezultatom 28:27.

Rk leotar.jpg

Prvak Evrope iz 1976. godine, sedmostruki prvak SFRJ i desetostruki osvajač Kupa SFRJ, kao i prvak BiH četiri puta poražen je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" pred oko 500 gledalaca.

Utakmica je imala dosta tehničkih grešaka sa obje strane, a ekipe su imale svoje dobre i loše periode.

Tokom prvog poluvremena sve do 12. minuta ekipe su se smjenjivale u vođstvu i tada je Srdanović izjednačio na 6:6. Gosti preuzimaju inicijativu i nakon movoga dolaze do dva gola razlike 8:10, 10;12, ali domaćin izjednačuje na 12:12 u 25. minutu.

Na odmor se odlazi sa golom prednosti ekipe iz Banjaluke.

Drugih trideset minuta viđena je sasvim druga slika na parketu. Leotar odmah na početku izjednačuje na 14:14 i prelazi u vođstvo od 16:14, 17:16 i nakon toga igra se gol za gol sve do 48. minuta i rezultat 22:22. Tada u razmaku od tri minuta domaćin pravi seriju 3:0 i dolazi do 25:22.

Tu razliku čuva sve do 58. minuta i rezultata 28:25. U preostala dva minuta gosti postižu dva pogotka i stižu do 28:27 i imali su posljednji napad, a šut Daničića u posljednjoj sekundi zaustavila je stativa.

Na taj način Leotar je došao do velike pobjede nad velikim protivnikom.

Veliku podršku rukometašima davali su i večeras "Mlađi tigrovi" koji su navijali tokom svih 60 minuta. Ovom pobjedom Trebinjci su bliže plej-ofu.

Nakon utakmice trener Darko Tavrić je rekao da je ovo peta utakmica sa dramatičnim završetkom, a da samo ime Borac u svijetu rukometa ima veliku težinu.

"Ono što sam tražio od rukometaša nakon poraza u Brčkom su ispoštovali večeras, ali sigurno sledeću utakmicu koju igramo kod kuće treba da odigramo na ovakav način radi ponosa i karaktera da sve u toku ove godine što smo pokazali nije slučajno", istakao je Tavrić.

Nakon 24. kola RK "Leotar" ima 38 bodova. Naredno kolo Trebinjci gostuju u Maglaju gdje ih dočekuje RK "Maglaj".

RK "Leotar": Savović, Draganić 9, Miličević 5, Milojević 3, Tasovac, Spaić, Ninković, Radović, Srdanović 2, Jovanović 3, Ratković, Uljarević, Janković 3, Glendža 3. Trener: Darko Tavrić.

RK "Borac M:TEL": Unčanin 5, Daničić 5, Đurđević, Mijatović 4, Ljubišić, Bubić, Subotić, Nježić 1, Savić 1, Lukić, Knežević, Rađenović 6, Ćelić, Šešić 2, Buljina 2, Dragičević 1. Trener: Mirko Mikić.