Humanitarni turnir za prikupljanje novčane pomoći za liječenje Trebinjca Danijela Pudara DŽaje, koji je ostao nepokretan nakon nezgode na moru, održava se danas na sportskim terenima Fakulteta za proizvodnju i menadžment u Trebinju.

Dzaja turnir.jpg

Na turniru se održavaju takmičenja u fudbalu, basketu, odbojci, klikerima i viteškim disciplinama, a učešće je prijavilo više od 50 ekipa. 

Student Fakulteta za proizvodnju i menadžment i jedan od organizatora turnira Emilija Trklja izrazila je zadovoljstvo odzivom ekipa i istakla da je danas akcenat, osim humanosti, stavljen i na druženje i korektnu igru. 

Njen fakultetski kolega Siniša Dropo rekao je da su studenti veoma zainteresovani za humanitarne akcije i dodao da su uložili znatan trud u organizaciju ovog turnira. 

Dekan Fakulteta za proizvodnju i menadžment u Trebinju Dušan Jokanović rekao je da su organizacijom turnira studenti pokazali visok stepen društvene odgovornosti i zahvalio im na uloženom trudu. 

"Mi ih učimo nastavi, a studenti pokazuju da u ljestvici učenja najviše znaju o moralnim vrijednostima, što je zaista u današnjem društvu od najvećeg značaja", istakao je Jokanović. 

Humanitarni turnir za liječenje Trebinjca Danijela Pudara DŽaje održava se treću godinu zaredom, a na prethodnim turnirima prikupljeno je oko 5.000 KM. 

Trebinjac Danijel Pudar je prije četiri godine doživio nezgodu prilikom skoka u more kada je povrijedio kičmu, što je prouzrokovalo paralizu nogu i ruku. 

Od tada traje borba za njegovo liječenje, a u Trebinju su do sada organizovane brojne akcije prikupljanja novčane pomoći.