Izaberi pismo: ćirilica / latinica

Mira Marković sahranjena uz pjesmu "Podmoskovske večeri" (Foto)

Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Marković položena je danas u zajedničku grobnicu pored supruga Slobodana Miloševića, nekadašnjeg predsjednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije, u dvorištu njihove kuće u Požarevcu.

sahrana mira markovic pozarevac (1).JPG

Mira je sahranjena uz pjesmu "Podmoskovske večeri".

Od Mirjane, osim brojnih saradnika, poštovalaca i građana Požarevca, dirljivim govorom oprostili su se i nekadašnji predsjednik Savezne vlade Momir Bulatović i nekadašnji član Jugoslovenske ljevice Milovan Bojić.

Od majke Mirjane pismom se oprostila i kćerka Marija, koja, kao ni sin Marko, nije prisustvovala sahrani.

"A drago mi je što ne možeš da čitaš sve ovo što od četrnaestog aprila pišu o tebi. Što bi rekao Boban: 'Gebels je mala beba za ovu propagandu protiv nas u srpskim medijima'", navodi se, između ostalog, u Marijinom pismu koje je pročitao Slobodan Bulatović.

Momir Bulatović je, tokom govora koji je održao na grobu Mirjane Marković i Slobodana Miloševića, zatražio aboliciju za porodicu Milošević.

Mirjana Marković preminula je 14. aprila u 77 godini u Moskvi uslijed komplikacija izazvanih upalom pluća, koju je dobila nakon dvije operacije.

sahrana mira markovic pozarevac (2).JPG

sahrana mira markovic pozarevac (3).JPG

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja