Učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ osvojili su jedno prvo i jedno drugo mjesto na regionalnom takmičenju iz matematike, dok su iz fizike osvojili tri prva i dva druga mjesta.

ucenici skola police.JPG

Učenik osmog razreda Spasoje Kukurić na takmičenju iz fizike i matematike osvojio je prvo mjesto.

„Spremali smo se uz puno truda i rada, a sve se to na kraju isplatilo. Fizika i matematika su za mene bliski predmeti i volim prirodne nauke“, kazao je Spasoje.

Učenica devetog razreda Isidora Gambelić osvojila je prvo mjesto iz fizike i drugo mjesto iz matematike, a ide i u Muzičku školu gdje svira klavir, gdje je osvojila pregršt nagrada.

„Može se sve postići, samo treba vrijeme pravilno rasporediti i biti uporan“, navela je Isidora.

Učenica devetog razreda Katarina Vulić iz fizike je osvojila drugo mjesto i to je mnogo više od njenih očekivanja.

„I prošle godine sam učestvovala i nisam bila zadovoljna postignutim rezultatom, ali uz rad, trud i pomoć našeg nastavnika došla sam do ovog rezultata“, rekla je Vulić.

Učenik osmog razreda Milica Makitan na regionalnom takmičenju iz fizike osvojila je drugo mjesto.

„Zadaci nisu bili teški jer sam se dosta pripremala i vježbala. Išli smo i na časove u Gimnaziju 'Jovan Dučić' gdje smo vježbali i radili sa profesorima“, istakla je Milica.

Učenik sedmog razreda Savo Crnogorčić osvojio je prvo mjesto iz fizike. 

Za republičko takmičenje iz fizike učenicima je mentor Dobroslav Slijepčević, a za matematiku Bojana Crnogorčić, Slađana Karažić i Cvija Bukvić.