Maturanti i učenici nižih razreda srednjih škola iz Trebinja posadili su danas stabla platana u prvu poslijeratnu "aleju maturanata" u našem gradu.

aleja maturanata trebinje (2).jpg

Posađeno je deset platana uz novoizgrađenu saobraćajnicu od naselja Gučina do Mokrih Dolova.

Direktor "Komunalnog" Nedeljko Lambeta istakao je da su na ovu ideju došli u saradnji sa učenicima, nakon što su saznali da su se u Trebinju slične aleje drveća sadile sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka, ali da je ta lijepa akcija vremenom prestala.

"Ovo je dio Trebinja koji dobija sasvim novi izgled, zbog čega smo i odlučili da prva aleja u koju su platane zasadili učenici ide upravo ovdje. Sa ovom akcijom ćemo nastaviti i u narednim godinama", naveo je Lambeta.

On je istakao da će na novoizgrađenoj saobraćajnici u narednih nekoliko dana biti postavljeno i deset kanti za smeće.

Učenik Turističke škole Srđan Domazet rekao je da mu je drago što su posađeni platani i što Trebinje dobija prvu aleju u koju su ih zasadili učenici.

"U okviru predmeta 'Demokratija i ljudska prava' došli smo na ideju da svaka generacija maturanata posadi određen broj novih stabala i da učestvuju u uređenju zelenih površina", naveo je Domazet.

Ideju su, kako je rekao, podržali Grad Trebinje i "Komunalno", koji su obezbijedili sadnice platana.

aleja maturanata trebinje (1).jpg

Stanovnici okolnih naselja imaju samo riječi hvale za ovu akciju, vjerujući da će se tokom narednih godina i ostatak ulice ukrasiti novim stablima drveća.