Trebinjski gimnazijalci nisu samo regionalni i republički prvaci u prirodnim i društvenim naukama, već su uspješni i na polju sporta što su pokazali učenici ove škole koji su postali prvaci Republike Srpske u košarci i odbranili prošlogodišnju titulu.

kosarkasi gimnazija trebinje.JPG

Košarkaši su bili u grupi sa ekipom iz Gradiške i Višegrada i obje utakmice su dobili, a nakon toga u polufinalu su igrali sa školom iz Banjaluke koju su ubjedljivo pobijedili sa 94:37. U finalu ih je ponovo čekala ekipa iz Višegrada koju su pobijedili u finalu sa 14 koševa.

Profesor fizičkog vaspitanja Mrgud Vučković kaže da njegovi momci zaslužuju čistu desetku na terenu i van njega.

"Od ekipe koja je prošle godine osvojila republičko prvenstvo sada je bilo sedam igrača. Ovo je veliki uspjeh i rezultat ne samo za Gimnaziju, već i grad jer nešto odbraniti je teže nego osvojiti. Prošle godine smo osvojili u Trebinju, a ove godine na strani i bio je veliki pritisak na mojim momcima što ih je još više motivisalo", ponosno priča Vučković.

Republički prvaci su Kalem, Karanac, Glogovac, Jokanović, Bratić, Drinjak, Spaić, Tupanjanin, Ćeranić, Mijanović, a na turnir su otišli bez Markovića (reprezentativne obaveze) i Jelačić koji je bio bolestan.

Marko Kalem je proglašen najboljim igračem turnira.

A uspješne su bile i rukometašice trebinjske gimnazije, koje su na republičkom prvenstvu u Prijedoru osvojile treće mjesto.

PRVO MJESTO IZ FRANCUSKOG, TREĆE IZ RUSKOG

ucenice nagrade.JPG

Maturant gimnazije Vera Milović osvojila je drugo mjesto na republičkom takmičenju iz francuskog jezika koji je održan u Istočnom Sarajevu.

"Zadovoljna sam postignutim rezultatom i zadaci nisu bili teški. Imala sam tremu na usmenom dIjelu dok je pismeni protekao bez problema", rekla je Milovićeva.

Gimnazija se može pohvaliti sa još jednim uspjehom jer je učenik završnog razreda Milena Kundačina osvojila treće mjesto na republičkom takmičenju iz ruskog jezika koje je održano u Banjaluci.

"Nisam se nadala da ću postići ovaj uspjeh zato što sam mislila da nisam dovoljno spremna za ovo takmičenje. Kada sam vidjela zadatke shvatila sam da ih mogu riješiti i da mogu dalje da napredujem i da se usavršavam jer mislim upisati ruski jezik i književnost", kazala je Kundačina.