U drugoj utakmici plej-ofa Premijer lige BiH ŽKK "Leotar 03" je na domaćem parketu poražen od ŽKK "Orlovi" iz Banjaluke rezultatom 64:80 ( 12:21, 15:25, 19:15, 18:19).

Zkk leotar 03 tb.jpg

Banjalučanke su ovom pobjedom obezbijedile plasman u finale.

Večerašnja utakmica pokazala je da su "malene" umorne jer se u posljednjih 40 dana igralo non-stop srijeda-subota.

Trebinjke koje su gotovo sve srednjoškolke nisu, naročito u posljednje tri utakmice, mogle da izdrže ovaj tempo.

Gošće su od prvog trenutka vodile i pokazale da su došle u Trebinje da pobijede. Malene su puno griješile u dodavanjima, promašivale zicere što su gošće koristile naročito u prvom poluvremenu kada su imale šut 7/10 za tri 70 odsto.

Prvu četvrtinu ŽKK "Orlovi" dobili su sa 12:21, a na kraju prvog poluvremena bilo je 27:46. Tokom treće četvrtine domaće igračice su pritisle i smanjile na devet koševa razlike, ali gošće su opet dodale gas, bile spretnije i ponovo se rezultatski udaljile.

Na kraju treće četvrtine bilo je 46:61, a na kraju utakmice semafor je pokazao 64:80.

Pokazale su da su daleko iskusnije i fizički snažnije od domaćih igračica. Igračicama ŽKK "Leotar 03" treba odati priznanje na odličnoj sezoni u kojoj su kao novajlije u Premijer ligi osvojile treće mjesto u regularnom dijelu prvenstva i ušle u plej-of kao jedina ekipa do sada koja je iz nižeg ranga ušla u plej-of.

Trener Milorad Nadaždin zahvalio se svim igračicama na dobroj sezoni u kojoj se razmišljalo o opstanku, a osvojilo se treće mjesto u regularnom dijelu sezone.

"Sve igračice su pokazale veliki napredak tokom cijele sezone i generalno ovo je dobra seniorska sezona. Ostaju nam prvenstva u mlađim kategorijama gdje smo u svakoj u finalu i nadamo se dobrim rezultatima", rekao je Nadaždin.

ŽKK "Leotar 03": Kešeljević 20, Gudelj 3, Milanović 3, Tomašević 2, Jokanović, Dostinić 3, Milaković 18, Škrivan 6, Papović, Radovanović 3, Gordić 2, Putica 4. Trener: Milorad Nadaždin.

ŽKK "Orlovi": Vasilić 8, Popović 17, Zeljković 12, Domuzin 18, Božić 6, Orašanin, Babić 4, Rajić 5, Emeše 10. Trener: Slaviša Ožegović.