Počela je sanacija bilećke deponije u mjestu Ljubišići sa koje se, zbog požara, širio neprijatan miris, rekao je vršilac dužnosti direktora Komunalnog preduzeća "Komus" iz Bileće Milan Vučinić.

Deponija bileca.jpg

"Mašinom prekopavamo deponiju dok, istovremeno, vatrogasna cisterna gasi vatru u dubini deponije, a nakon toga ćemo je zasuti pijeskom i zemljom", naveo je Vučinić. 

On je rekao da će sanacijom deponije biti riješen dugogodišnji problem koji ovo preduzeće nije moglo da otkloni bez pomoći lokalne vlasti. 

Iz Komunalnog preduzeća "Komus" apeluju na mještane da otpad odlažu na ovu, a ne na divlje deponije kojih u Bileći ima mnogo. 

Načelnik opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Radenko Popara rekao je da će opština u sanaciju uložiti oko 30.000 KM, te da je pomoć pružilo i preduzeće "Hidroelektrane na Trebišnjici", koje je obezbijedilo potrebnu mehanizaciju. 

"Preduzeli smo sve aktivnosti da saniramo deponiju i povećamo prijemni kapacitet kako bismo u budućnosti smanjili broj požara", rekao je Popara. 

Opštinska deponija u Bileći koristi se više od 50 godina, a sanacijom će njen vijek biti produžen za 45 godina