Pojedini odbornici trebinjske skupštinske većine svjesno su opstruisali najznačajniji razvojni projekat u našem gradu u posljendjih nekoliko decenija vrijedan 150 miliona evra, jer nisu došli na današnji nastavak jučerašnje sjednice grada, već su se šetali po gradu, sastančili i pili kafe.

gradska-administracija-trebinje-e1452854650814.jpg

Iako je jučerašnja sjednice Skupštine grada zbog neefikasnog rada odbornika i nepotrebnih diskusija o svemu i svačemu trebala biti nastavljena jutros, pojedini odbornici vladajuće koalicije nisu se pojavili na sjednici, zbog čega je "pala" tačka 24. dnevnog reda, koja, između ostalog, predviđa da se Elektroprivredi Republike Srpske /ERS/ na Zupcima da u zakup zemljište na kome će biti izgrađena solarna elektrana od 100 megavata.

Svojim neodgovornim ponašanjem pojedini odbornici su svjesno usporili realizaciju ovog veoma značajnog projekta za naš grad.

Predsjednik Skupštine Dragoslav Banjak istakao je za TrebinjeLive.info da ne zna zbog čega se odbornici vladajuće koalicije nisu pojavili u dovoljnom broju i usvojili ovu veoma važnu tačku dnevnog reda za razvoj Trebinja.

On je pojasnio da se ova tačka neće moći naći na dnevnom redu nastavka ove sjednice, jer skupština, zbog neodgovornih odbornika i nedostatka kvoruma, nije uspjela da raspravlja ni o 25. tački dnevnog reda.

"Tačka 24. moći će da se nađe tek na redovnom skupštinskom zasjedanju", pojasnio je Banjak.

Nastavak jučerašnje sjednice biće održan u roku od 15 dana, kako to predviđa poslovnik.

Zbog čega pojedini odbornici nisu prisustvovali nastavku skupštinskog zasjedanja nikome nije jasno, jer su pojedini, koji nisu bili na sjednici, viđeni u gradu kako šetaju, "sastanče" i piju kafu u kafićima.

Direktor ERS-a Luka Petrović nije želio da komentariše ovakvu bahatost, samo je kratko poručio da će cijela situacija biti preispitana.