Vršilac dužnosti direktora trebinjskog Centra za gazdovanje "Kršom" Branko Tasovac više neće obavljati tu dužnost, a na njegovo mjesto biće postavljen novi rukovodilac, nezvanično saznaje TrebinjeLive.info.

sindikat.jpg

Ovu odluku nadležni u Šumama Srpske, kako nezvanično saznajemo, donijeli su nakon višemjesečnih pritužbi na rad Branka Tasovca, te brojnih propusta u radu na koje je ukazao Savez sindikata Republike Srpske.

U sindikatu navode da "Tasovac već duže vrijeme vrši pritisak na radnike i da, uz postojeću, formiraju i paralelnu sindikalnu organizaciju, odnosno 'žuti sindikat'", što Tasovac kategorički demantuje navodeći da ne učestvuje u formiranju tog sindikata.

"Pritisak na radnike, pa čak i na članove njihovih porodica je intenzivan i svakodnevan, a direktor Tasovac je s tim ciljem angažovao šefa komercijalnog sektora ovog preduzeća i šefa Šumske uprave iz Bileće", navode u Savezu sindikatu.

Tasovac je, kako se navodi, s ciljem ostvarivanja tih svojih ciljeva, formirao i tim za osnivanje „žutog sindikata“ na čijem je čelu „šef pravne službe, koji već uveliko prijeti radnicima da će ostati bez posla ukoliko ne pristupe novoj sindikalnoj organizaciji".

Tasovac je optužen i za mobing nad radnicima koji ispoljava kroz prijetnje i razne vrste pritiska, što je on, takođe, demantovao.

"Već duže, što je posebno indikativno, Tasovac robu i usluge nabavlja od rođakove privatne firme pod nazivom 'Peron' iz Trebinja, a tu je i nerealno prikazivanje troškova gašenja požara i sanacija požarišta zbog čega će protiv njega uskoro biti podnesena krivična prijava", navedeno je u Savezu sindikata Srpske.

TrebinjeLive.info nezvanično saznaje da u sindikatu već neko vrijeme traže da Tasovac bude razriješen sa funkcije jer mu je istekao mandat i zbog, kako su naveli, čitavog niza nepravilnosti.

Problem su, nezvanično saznajemo, i međuljudski odnosi u ovom Centru, koji su veoma loši.