lanica Kluba vodenih sportova „Leotar“ Teodora Kraljević osvojila je bronzanu medalju na 800 m slobodno na završnom plivačkom mitingu trilogije – MPM „22. april“ velike nagrade balkanskih gradova, koji je proteklog vikenda održan u Banjaluci.

Teodora - MPM 22 April 2019.jpg

Zavidne rezultate postigli su i ostali članovi ovog kluba – Helena Lakić se plasirala u dvije finalne trke na 50m delfin i 200 m leđno, Marko Budinčić je otplivao svoje lične rekorde na 50m i 100m leđno, dok se Uroš Kundačina uspješno vratio u formu nakog povrede ramena, potvrdivši ranije rezultate.

Takmičenje je okupilo 423 plivača iz 45 klubova Republike Srpske, Grčke, Mađarske, Srbije, Austrije, Hrvatske, Makedonije, Gruzije, Slovenije i BiH.

Ovogodišnji MPM „22. april“ po kvalitetu plivača i rezultata sigurno može ponijeti epitet najkvalitetnije plivačkog takmičenja na prostorima BiH u zadnjih desetak godina.

O kvalitetu takmičenja govori i podatak da je oboreno 25 državnih rekorda i isplivane su tri norme za Olimpijske igre u Tokiju 2020, kao i nekoliko normi za predstojeće svjetsko prvenstvo u plivanju, koje se ove godine održava u Južnoj Koreji.