U 22. kolu Druge lige Republike Srpske-grupa istok FK „Leotar“ je pobijedio FK „Ilićka 01“ iz Brčkog rezultatom 4:0 (3:0).

Fk leotar.jpg

Po blatnjavom terenu viđena je solidna fudbalska predstava.

Tokom prvih dvadeset minuta nije bilo ozbiljnih prilika ni pred jednim golom. U 22. minutu centaršut sa desne strane izveo je Čolić na glavu Miloša Perovića, ali njegov udarac je prošao pored lijeve stative gostujućeg golmana.

Čolić je u 30. minutu iz slobodnog udarca iznenadio sve, jer su svi očekivali centaršut, ali lopta je ispod prečke ušla u mrežu Brčaka i to je bilo 1:0.

Četiri minuta kasnije Miloš Perović je izašao sam ispred golmana Gorančića koji ga je faulirao na ivici šesnaesterca. Sudija Tešanović je svirao prekršaj, a golmanu gostiju je dao crveni karton.

Kako su gosti ostali bez golmana, na njegovo mjesto ušao je Mićanović, a Arsenić je izašao iz igre. Na taj način gosti su nastavili sa deset igrača.

U 40. minutu ista situacija kao kod prvog gola samo sa desne strane. Gol je dao Miloš Perović i to je 2:0.

Isti igrač je, nakon greške odbrambenih igrača gostiju, sam izašao pred golmana, prevario ga i plasirao loptu u mrežu za 3:0.

Drugo poluvrijeme nije bilo toliko zanimljivo kao prvih 45. minuta. Treba izdvojiti šansu Čolića koji je u 55. minutu izašao sam ispred golmana gostiju, ali je bio neprecizan.

Zečevićev centaršut iz kornera Ramić je glavom proslijedio u mrežu gostiju i od 69. minuta Trebinjci vode sa 4:0 što se kasnije ispostavilo i kao konačan rezultat.

FK “Leotar” je domaćin i u narednom kolu, a u Bileću dolazi FK “Velež” iz Nevesinja.

FK “Leotar”: Perišić, Mladen Perović, Andrić, Vučić, Ramić, Zečević, Čolić, Miloš Perović, Mićunović (od 67. minuta Bokić), Ristić (0d 64. minuta Asanović), Nikolić (od 73. minuta Ćeranić). Trener: Oleg Ćurić.

FK “Ilićka 01”: Gorančić (od 34. minuta Mićanović), Grubešić, Baljak, Prole, Jović, Krajišnik (od 61. minuta Popović), Karaman, Bojić, Arsenić (izašao u 34. minutu), Zimonjić. Trener: Danijel Vukičević.