Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić organizovao je danas prijem za učenike osnovnih i srednjih škola iz Trebinja koji su u humanitarnoj akciji za liječenje dvanaestogodišnje Marine Vujinović prikupili oko 4.000 KM.

Icenici.jpg

Ćurić je pohvalio ovaj gest koji su inicirali učenici Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj", napominjući da Vujinovićeva nije učenik njihove škole nego sugrađanka. 

"Ovaj humani gest je za svaku pohvalu", istakao je gradonačelnik Trebinja. 

Petnaestogodišnji Srđan Čabrilo, učenik devetog razreda Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj", rekao je da su inicijativu za pomoć Marini Vujinović pokrenuli kako bi joj pomogli da ima ljepše djetinjstvo. 

"Razmišljali smo da prikupljamo pomoć za Marinu tako što ćemo postaviti kutije na više lokacija u gradu. Zahvaljujemo građanima Trebinja koji su pokazali ljudskost. Mi ćemo se i ubuduće odazivati na slične akcije ako bude bilo potrebe", rekao je Čabrilo. 

Nastavnik informatike u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" Dejan Dragović zahvalio je gradonačelniku Trebinja što je prepoznao rad trebinjskih učenika, istakavši da su učinili značajnu stvar za cijelu zajednicu. 

U humanitarnoj akciji prikupljanja novčane pomoći za Marinu Vujinović učestvovalo je dvadesetak učenika trebinjskih osnovnih i srednjih škola. 

Gradonačelnik Trebinja danas će u Gradskoj upravi organizovati i prijem za odbojkašice i trenere ŽOK "Leotar", koje su se plasirale u Prvu ligu Republike Srpske.