Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su proteklog vikenda u Starom gradu izvršili pretres lica inicijala G.H. (1982), kao i pretres kuće i prostorija koje isti koristi, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto oko osam grama zeljaste biljne materije koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu. 

marihuana-1.jpg

Naime, policijski službenici Policijske uprave Trebinje su 6. aprila 2019. godine pretresom lica inicijala G.H. pronašli i oduzeli oko šest grama zeljaste biljne materije koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu.

O događaju obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, koji je naložio da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje u cilju dokumentovanja krivičnog djela.

Dan poslije, 7. aprila, izvršen je pretres kuće i pomoćnih prostorija, koje isti koristi, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto oko dva grama zeljaste biljne materije koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu, kao i više predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“. 

Protiv navedenog lica Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju biće dostvaljeni izvještaji o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.