ŽOK "Leotar" je prvak Druge lige Republike Srpske u odbojci i novi je prvoligaš Republike Srpske nakon što je u finalu pobijedio ekipu "Drine" iz Zvornika rezultatom 3:1(25:19, 19:25, 25:15, 30:28).

zok leotar prva liga (1).jpg

Ovo je najveći uspjeh ženske odbojke u gradu podno Leotara. Taj uspjeh ostvarile su Maja Masleša, Milica Čolić, Marija Anđelić, Tatjana Deretić, Anđela Grujičić, Jelena Runjevac, Ivana Vujović, Dijana Jeremić, Daria Obradović, Tamara Ninković, Katarina Vulić, Sofija Medan sa trenerima Mišom Pešićem i Milenkom Mulinom.

U prvoj utakmici finalnog turnira za prvaka Druge ženske lige Republike Srpske ŽOK "Leotar" je rezultatom 3:0 (25:18, 25:19, 25:14) rutinski pobijedio OK "Kotor Varoš" iz istoimene opštine. U drugoj polufinalnoj utakmici OK "Drina" pobijedila je 3:0 (25:10, 25:20, 27:25) OK "Prijedor.

Tako se u finalu u Sportskoj dvorani Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" sastale ekipe iz Trebinja i Zvornika.

Tokom prvog seta domaće igračice su stalno vodile - 17:12, 23:19 za konačnih 25:19. Na početku drugog seta Trebinjke su vodile sa 10:8, ali gošće prelaze u vođstvo 10:12, za konačnih 19:25 i izjednačile su rezultat na 1:1 u setovima.

Za vrijeme trećeg seta gošće su imale prednost od 7:9, ali nakon toga, servisima Jelene Runjevac domaće igračice prelaze u vođstvo i dobijaju ga rezultatom 25:15.

Četvrti set je priča za sebe koji je trajao punih 50 minuta, gdje se igralo srcem sa obje strane, a djelići sreće i više živaca su odlučivala svaki poen.

Od rezultata 22:22 gošće dolaze na 22:24. Domaće izjednačuju na 24:24 i onda se igra poen za poen. Na kraju je Leotar dobio sa 30:28 i tada počinje slavlje svih prisutnih.

zok leotar prva liga (2).jpg

Trener Mišo Pešić je rekao da je sve ono što su radili od 2010. godine večeras stao u finalnu utakmicu.

"Mojim djevojkama je bilo tešk nakon prošlogodišnjeg poraza i drago mi je zbog ove djece jer su svim srcem htjele da budu prve. Isto tako drago mi je zbog njihovih roditelja i svih ljudi koji su napunili salu da smo ih obradovali. Sada su još veće obaveze, ali se iskreno nadam na ono što smo postigli da će neko to primijetiti i vidjeti te da ćemo dobiti podršku", rekao je Pešić.

Kapiten Jelena Runjevac koja je odigrala dvije odlične utakmice i svojim servisima dovodila u paniku protivničke igračice sa osmijehom na licu i riječima koje su bile ispunjene emocijama kazala je da je ponosna na sve svoje koleginice iz tima.

"Bilo je teško, ostavili smo srce na terenu, čekali smo ovaj dan za koji smo trenirali sve ove godine i posvećujemo ga našem treneru koji je vjerovao u nas sve", iskrena je Runjevac.

zok leotar prvak.jpg