U 22. kolu Premijer lige BiH RK "Leotar" dočekekaće danas na domaćem parketu "Gračanicu" iz istoimene opštine.

rukomet.jpg

To je duel između trenutno četvrtoplasirane i prvoplasirane ekipe u prvenstvu.

Sa jedne strane Glendža, Radović, Srdanović, Milojević, Janković, Milićević, a na drugoj Džinović, Manjić, Sumbić, Hamidović, Ahmetašević - pitanje je ko će koga nadmudriti.

Trebinjci su u odličnoj seriji od četiri susreta bez poraza i odlično igraju i ovu utakmicu najavljuju kao meč sezone jer ih pobjeda približava učešću u plej-ofu.

Gosti su svjesni da ih čeka dobra ekipa i težak ispit u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić", a u prvom dijelu prvenstva u devetom kolu pobijedili su Trebinjce sa 24:20.

Iz tabora gostiju najavljuju i podršku 30-ak navijača koji će organizovano doći na jug Republike Srpske i to bi, nakon dužeg vremena, bila prva organizovana grupa navijača sa strane.

Nakon 21. kola Leotar ima 35 bodova uz 11 pobjeda, a gosti 46 uz 15 pobjeda.

Trener "Leotara" Darko Tavrić kaže da po treći put dolazi ekipa koja je trenutno prvoplasirana.

"To je dobra ekipa koja je selektovana, disciplinovano igra i nije slučajno što su prvi na tabeli. Mi nikoga ne precenjujemo, ali i ne potcjenjujemo i potrudićemo se da ih dobijemo. Uvijek apostrofiram da je odbrana važna, da donosi jedinstvo, zajedništvo i cjelinu na terenu tako da ćeto biti i ovoga puta ključna stvar", istakao je Tavrić.

Iz uprave trebinjskog premijerligaša pozivaju sve ljubitelje sporta da dođu i podrže rukometaše do još jednog trijumfa, a na tribinama će biti i navijačka grupa "Mladi tigrovi".

Utakmica se igra sa početkom u 20.00 časova.