Grupa od 15 Trebinjaca, učenika osnovne i srednje škole, organizovala je humanitarnu akciju za prikupljanje novčanih sredstava za našu sugrađanku Marinu Vujinović.

akcija trebinje.jpg

Oni su tokom tri dana, koliko je akcija trajala, postavili humanitarne kutije na nekoliko mjesta u gradu i tom prilikom su skupili oko 4.000 KM.

Da djeca od 14 ili 15 godina mogu da razumiju ozbiljnost situacije i da razmišljaju kao odrasli ljudi pokazala je i ova akcija.

Jedan od učesnika akcije Aleksandar Ćorović rekao je da su se spontano organizovali, a da su svi zajedno članovi navijačke grupe "Mlađi tigrovi", koja je nedavno formirana pri Sportskom društvu "Leotar".

"Želimo da i Marina ima život kao mi. Tu smo da joj pomognemo koliko je do nas", kazao je Ćorović.

Jedan od razrednih starješina djece koja su skupljala novac za Marinu Dejan Dragović rekao je da ovim učenicima, koji su od njega tražili samo da im opravda časove jer su izostali tri dana sa nastave, treba odati veliko priznanje.

"A za pažnju je da u toj djeci ima toliko dobrote i želje da se pomogne bolesnoj djevojčici. Sigurno neće stati na ovome, a ni sami još nisu svjesni koliko su učinili", naveo je Dragović.

Osim Aleksandra, u akciji su učestvovali i Milana Sekulović, Dimitrije Rajković, Luka Krunić, Stefan Bekan, Srđan Čabrilo, Bojan Ijačić, Sergej Bjelica, Luka Pljevaljčić, David Pejanović, Boris Rončević, Vasilije Kosjerina, Marko Đurić, Marko Vujadinović i Stefan Stević.

humanitarci.jpg

Dvanaestogodišnja djevojčica iz Trebinja sa višestrukim smetnjama u razvoju Marina Vujinović 19. aprila otputovaće u Novi Sad na liječenje, nakon što je u humanitarnoj akciji prikupljeno neophodnih 13.500 evra, potvrdila je Marinina majka Dubravka.

Humanitarne akcije za Marinu su organizovali brojni privredni kolektivi, sportski klubovi i ugostiteljski objekti sa područja grada Trebinja.