TREBINJE, 2. APRILA /SRNA - Trebinjska Narodna biblioteka danas je, povodom Međunarodnog dana dječije knjige, organizovala Dan otvorenih vrata tokom je više od 200 od osnovaca posjetilo ovu kulturnu ustanovu.

knjiga biblioteka (2).jpg

Tokom boravka bibliotekari su mališanima čitali dječije priče koje su oni ilustrovali, te ih upoznali sa radom ove ustanove i dječijim odjeljenjem koje ima više od 10.000 naslova.

Bibliotekar Zorica Gnjato je istakla da su ovu aktivnost priredili s ciljem da najmlađim sugrađanima ukažu na značaj čitanja, ali i na važnost redovnog posjećivanja biblioteka.

„Bilo je pravo zadovoljstvo da se razmjenjuju grupe osnovaca sa svojim učiteljima, koji su pokzali veliko interesovanje za rad biblioteke, posebno se interesujući na koji način mogu da se učlane i iznajme knjigu", navela je Gnjato.

knjiga biblioteka (4).jpg

Ona je rekla da su osnovci bili vrlo znatiželjni i da su se pojedini, nakon posjete, vratili sa roditeljima kako bi se učlanili u biblioteku i iznajmili svoju prvu knjigu.

Ovo je prvi put da ova Narodna biblioteka za nekoliko sati ugosti ovako veliki broj najmlađih Trebinjaca.

U Narodnoj biblioteci kažu da će u narednom periodu organizovati edukativne radionice za učenike nižih razreda na kojima će, između ostalog, učiti tehniku lijepog čitanja s razumijevanjem.

Svakog 2. aprila, duže od 30 godina, u svijetu se obilježava Međunarodni dan dječije knjige

Tog dana rođen je jedan od najvećih i najpoznatijih pisaca dječijih bajki, slavni Danac Hans Kristijan Andersen.

knjiga biblioteka (1).jpg

knjiga biblioteka (3).jpg