Na međunarodnom plivačkom mitingu „Sarajevu s ljubavlju 2019“, koji je održan proteklog vikenda, članovi Kluba vodenih sportova /KVS/  "Leotar" - Helena Lakić i Teodora Kraljević osvojile su zlatne medalje, dok se Kristina Piljević okitila srebrnim i bronzanim odličjem u konkurenciji 404 plivača iz 31 kluba sa prostora Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Katara, Turske i Republike Srpske.

KVS Leotar - Sarajevo.jpg

Helena je bila najbolja u disciplini 100 m leđno, Teodora na 800 m slobodno, dok je Kristina u disciplini 200 m prsno osvojila srebrnu, a na 50 m prsno – bronzanu medalju.

Ovogodišnji miting na Otoci je sertifikovan od FINA za isplivavanje normi za svjetsko prvenstvo Gwanju 2019, u Južnoj Koreji.

Drugi plivački miting u okviru Velike nagrade balknskih gradova je “11. april Grand Prix” u organizaciji Plivačkog kluba “11. april” iz Beograda, a treći i posljednji plivački miting, kojim se završava realizacija ovog projekta u 2019. godini je Međunarodni plivački miting “22. april”, u organizaciji istoimenog kluba iz Banjaluke.

Velika nagrada balkanskih gradova ima i veliki nagradni fond, jedinstven na prostoru Balkana. Pored nagrada predviđenih za najuspješnije plivače na nivou svakog pojedinačnog mitinga, formira se zajednički nagradni fond koji u 2019. godini i iznosi 4.500 evra.

Plivači, pored pojedinačnih nagrada, svojim učešćem konkurišu i za osvajanje “Velike nagrade balkanskih gradova”.