Naša dvanaestogodišnja sugrađanka Marina Vujinović 19. aprila odlazi u Novi Sad na liječenje, nakon što se cijeli grad uključio u humanitarnu akciju tokom koje je skupljeno neophodnih 13.500 evra, potvrdila je za TrebinjeLive.info Marinina majka Dubravka.

marina vujinovic.jpg

Ona je istakla da je presrećna jer se cijeli grad uključio u akciju i jer su sredstva prikupljena u rekordnom roku.

"Marina će 19. aprila biti primljena na liječenje, a prvu od tri terapije očekujemo već dan poslije", navela je Dubravka.

Takođe, očekuje se da u narednim danima novac na račun Vujinovića uplate i oni koji su se u proteklom periodu priključili akciji, ali do sada nisu uplatili prikupljeni novac.

"Ukoliko na računu bude više novca nego što je potrebno, taj dio će biti uplaćen nekom drugom djetetu za pomoć", navela je Dubravka.

Humanitarne akcije za Marinu organizovali su brojni privredni kolektivi sa područja grada, sportski klubovi, ugostiteljski objekti, a akciji se priključio i portal TrebinjeLive.info u saradnji sa kafeom "Studio 54".

Marina je djevojčica iz Trebinja sa posebnim potrebama, koja ima poteškoće sa vidom, hodom i koordinacijom pokreta.

Od šestog mjeseca njenog života Marinini roditelji Dubravka i Živko pokušavaju da dođu do lijeka i tačne dijagnoze za svoju kćerku.

Nedavno se javila nada da bi Marinino zdravstveno stanje moglo biti poboljšano, jer su Vujinovići dobili odgovor od profesora dr Dušana Marića iz Novog Sada, da je Marina kandidat za liječenje implementacijom matičnih ćelija iz regije kuka.