Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović posjetila je danas Dom penzionera u Trebinju, gdje se upoznala o dinamici radova na rekonstrukciji ovog objekta i razgovarala sa direktorom ove ustanove Rajkom Ćapinom.

davidovic dom penzionera.jpg

Davidovićeva je istakla da je izuzetno zadovoljna viđenim u Domu penzionera, koji je prepoznatljiva ustanova ovog tipa u regionu, da rekonstrukcija teče planiranom dinamikom i da zaposleni veoma dobro brinu o najstarijoj populaciji.

"To me jako raduje. Vidim da zaposleni vode brigu o našim najstarijim i pružaju im brojne sadržaje za što ugodnije penzionerske dane", rekla je Davidovićeva.

Ona je naglasila da su ovakve i slične ustanove veoma značajne za cijelu Republiku Srpsku, te da je posebno raduje što su kapaciteti Doma uvijek popunjeni.

Direktor Doma penzionera Rajko Ćapin naveo je da su završeni radovi adaptacije fasade i izgradnje 10 novih soba, te da je u toku unutrašnja rekonstrukcija.

On je naveo da će u okviru unutrašnja rekonstrukcija biti sanirano više od 5.000 metara kvadratnih prostora Doma.

"Biće rekonstruisane sve sobe, hodnici i zajedničke prostorije koje koriste naši korisnici i zaposleni naše ustanove. Ovo je velika rekonstrukcija Doma, najzahtjevnija i najobuhvatnija od njegove izgradnje", istakao je Ćapin.

Rekonstrukcija Doma penzionera vrijedna je oko 1,7 miliona KM i sprovodi se u okviru projekta CEB 2.

Davidovićeva je, u okviru dvodnevne radne posjete Trebinju, posjetila i Osnovnu školu "Vuk Karadžić" kojoj je uručila sportsku opremu.