Više od 250 djece, članova Omladinske škole Fudbalskog kluba /FK/ „Leotar“ nema adekvatne uslove za treniranje, a svakodnevno umjesto na stadionu u Policama treninge održavaju na ledinama u bivšoj kasarni.

omladinska skola fk leotar uslovi (2).jpg

Dvije ledine koje koriste mlade trebinjske fudbalske nade nemaju nijednu osobinu da bi se mogle nazvati adekvatnim terenima za fudbal, dok je sa svlačionice februarski vjetar skinuo dio krova koji još uvijek nije saniran.

Tokom kiše svlačionice su pune vode, a u ovoj školi kažu da su svjesni loših uslova ali da na njih bez pomoći nadležnih ne mogu da tiču.

Više roditelja obratilo se portalu TrebinjeLive.info sa molbom da posjetimo bivšu kasarnu tokom treninga njihove djece i sagledamo loše uslove u kojima ona svakodnevno provode i po sat i po vremena.

Roditelji nam kažu da su uslovi katastrofalni, a da ih najviše brine nebriga nadležnih koji djeci nisu u stanju da obezbijede bolje uslove za rad.

„Svima su puna usta da djecu treba skloniti sa ulice i od računara, a pogledajte samo gdje ta ista djeca treniraju. Svaki put ga šaljem sa strahom, jer ovo nisu uslovi, ovo je sramota“, tvrdi jedan od roditelja.

Slično misli još jedan naš sugrađanin čije dijete već nekoliko godina šalje u Omladinsku školu „Leotar".

On kaže da se hitno moraju preduzeti mjere sanacije svlačionica i osposobljavanje stadiona u Policama, na kome se već devet mjeseci izvode radovi izgradnje atletskog stadiona.

„Ovo su obične ledine. Više nema ni trave. Iznenadio sam se kada mi je sin rekao da ni nakon mjesec dana nije saniran krov“, navodi ovaj roditelj.

omladinska skola fk leotar uslovi (4).jpg

Šef Omladinske škole Oleg Ćurić kaže za TrebinjeLive.info da uslovi jesu loši, ali da na to ne mogu da utiču. U više navrata su tražili pomoć za sanacijom krova, ali za sada nije bilo odgovora.

On ne spori da su navodni tereni sve sem fudbalskih terena, ali kaže da bolje uslove nemaju.

„Održavamo teren i golove koliko možemo. Često očistimo prostor oko terena, a dešavalo se da tom prilikom nađemo i šriceve“, rekao je Ćurić.

On navodi da u školi radi osam licenciranih trenera, a da su djeca tokom protekle sezone osvojila pregršt medalja.

„Loši uslovi nas nisu spriječili da postignemo odlične rezultate. Ovo su veoma talentovana djeca, koja žele da treniraju. Nažalost, uslovi im ne idu na ruku“, istakao je Ćurić.

Omladinska škola dala je u posljednje vrijeme dva reprezentativca – Mijata Gaćinovića i Gojka Cimirota, ali i više odličnih fudbalera koji nastupaju u Evropi i regionu.

Međutim, to, izgleda nije dovoljan razlog da se da veća podrška ovoj školi i obezbijede im se bolji uslovi rada, jer su postojeći veoma loši.

omladinska skola fk leotar uslovi (1).jpg

Ono što posebno zabrinjava je da je upitno kada će radovi na stadionu u Policama napokon biti završeni, te da li će, nakon što radovi budu okončani, biti obnovljen sam teren, čija je trava poprilično uništena.

Ljubitelji fudbala u Trebinju navikli su da se već nekoliko godina Leotar nalzi u veoma teškoj situaciji i da je od nekadašnjeg stalnog člana Druge lige Jugoslavije i prvaka BiH i Republike Srpske „došao na grane“ da igra u Drugoj ligi Republike Srpske.

„Približava se 100 godina od osnivanja Leotara. Nikada gora situacija u klubu nije bila. Više ne znam ni gdje igra. Zamislite, igramo sa Jedinstvom iz Brčkog i to se naziva derbijem. A što je najtužnije, na hramu trebinjskog fudbala već skoro godinu dana nije odigrana nijedna utakmica“, kaže jedan od starih Leotarovih zvijezda.

omladinska skola fk leotar uslovi (3).jpg