Otac tragično stradalog Davida Dragičevića iz Banjaluke Davor obratio se javnosti putem videa na Fejsbuk grupi „Pravda za Davida“ kazavši kako će ova građanska grupa prerasti u političku partiju.

Davor-Dragicevic.jpg

U svom obraćanju Dragičević se prije svega osvrnuo na današnji sastanak predstavnika SNSD-a, SDS-a i PDP-a te na godišnjicu pres konferencije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koja je održana na današnji dan prošle godine.

Nakon današnjeg sastanka, Dragičević kaže kako su lider PDP-a Branislav Borenović i predsjednik SDS-a Vukota Govedarica završili s njim i njegovim djetetom te grupom „Pravda za Davida“.

„Danas ste stisnuli šaku ubice Davida Dragičevića i stali na stranu ubica, jasno i glasno u isti koš. Sve i jedna poslanik koji sjedi u Nenarodnoj skupštini RS je ista poruka. Vi nama ne trebate“, istakao je Dragičević.

On je potom dodao kako će grupa „Pravda za Davida“ prerasti u političku partiju, a kao razlog navodi to što opozicija u RS, kako kaže, nema karaktera. Naglasio je i kako su predstavnici opozicije uzeli 90 posto glasova na izborima na mrtvom djetetu.

„Radite šta god hoćete mimo grupe ‘Pravda za Davida’ i mog djeteta. Ljudi hvala vam za sve do sada urađeno. Znam da vi mene nećete ostaviti. Ko god je na bilo koji način simpatizer opozicije i pozicije ja lično molim da izađe iz grupe ‘Pravda za Davida’. Ovo nije ništa lično. Ja znam dobro šta radim. Nemojte ovo slično shvatiti. Meni ne trebaju simpatizeri narodnih poslanika koji sjede i razgovaraju s ubicama“, rekao je Dragičević.

Na kraju je dodao kako bi Davidov grob i dalje ostao u Banjaluci da je opozicija radila svoj posao.

„Niste opozicija, isti ste kao Ćulum, Ilić, Lukač… Možda ste i gori“, zaključio je Dragičević.