U 20. kolu Premijer lige BiH RK "Leotar" je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" pobijedio "Vogošću Poljine Hills" rezultatom 30:22 (13:11). Ovo je deseta pobjeda Trebinjaca u najkvalitetnijem rukometnom rangu u BiH.

rk leotar za malu marinu (1).JPG

Pobjeda je ostvarena u najboljoj utakmici domaćih rukometaša, a preko 400 gledalaca uživalo je u odličnoj igri ekipa.

Meč je počeo gol za gol sve do devetog minuta i rezultata 3:3. Nakon toga, domaćini za dva minuta prave seriju 3:0 i dolaze u vođstvo od 6:3. Prednost od tri gola održavaju sve do 25. minuta kada Trebinjci postižu dva pogotka zaredom i na semaforu je pisalo 11:6.

Poslije ovoga gosti prave seriju 0:4 i približili su se samo na gol zaostatka. Na odmor se otišlo sa dva gola razlike 13:11.

Tokom drugog poluvremena, u 35. minutu bilo je 17:11, a u 45. minutu 20:14.

Na kraju 60. minuta bilo je osam golova razlike - 30:22.

Utakmica je završena na najljepši mogući način jer su na parketu bili poletarci i nade trebinjskog rukometa Parežanin, Ratković, Grk, Spaić, što su navijači zdušno pozdravili. Ovakve utakmice i trebaju mladim snagama da se kale.

Večerašnja utakmica bila je humanitarnog karaktera jer su se karte naplaćivale za pomoć u liječenju dvanaestogodišnje Marine Vujinović i prikupljeno je 1.500 KM.

rk leotar za malu marinu (2).jpg

Nakon utakmice maloj Marini poklonjen je i dres "Leotara".

Kod pobjednika najbolji su bili golman Radović sa 15 odbrana, Milićević sa osam i Glendža sa sedam pogodaka, a kod gostiju Stojanović je postigao šest.

Trener "Leotara" Darko Tavrić nije krio zadovoljstvo i čestitao je svojim momcima koji su odradili sve ono što je tražio od njih.

"Večeras je bilo nešto što ja želim da izvučem iz ekipe, a to je odbrana. Za mene iz nje sve polazi - napad, hemija u ekipi, zajedništvo i sve ono što treba da ima jedna prava ekipa. Nije lako doći do toga, ali mislim da polako to ostvarujemo", zaključio je Tavrić.

U narednom kolu Trebinjci gostuju u Mostaru gdje ih očekuje RK "Zrinjski".

RK "Leotar": Savović, Draganić 1, Milićević 8, Parežanin 1, Milojević 6, Spaić, Ninković, Radović, Srdanović 5, Ratković, Uljarević 1, Janković, Grk, Vještica, Ražnatović 1, Glendža 7. Trener: Darko Tavrić.

RK "Vogošća Poljine Hills": Hadžić, Geko 1, Čorbo 3, Kadrić 1, Gavrić 3, Čičkušić 2, Mimić, Ivanković, Bečić 1, Jelačić 1, Zahirović 1, Osmanhodžić 1, Bosić 2, Stojanović 6. Trener: Kasim Kamenica.