Vožnja na kariću, drvenoj ploči postavljenoj na kuglagere i sa volanom od drveta, niz strme ulice, sa kojim su odrastale generacije Trebinjaca, a koji je odavno zaboravljen, mogla bi ponovo da bude vraćena na trebinjske ulice.

trka karic (1).jpg

Na ovu ideju došla su četiri Trebinjca koji su nedavno učestvovala u zanimljivoj trci karića „Karotrc“, održanoj po drugi put u Herceg Novom u okviru Praznika mimoze.

Na trci su nastupili Živko Drapić, Dušan Toholj, Srđan Sušić i Miloš Milošević.

– Intenzivno razmišljamo da nešto slično organizujemo i u Trebinju. Međutim, to je veoma zahtjevno, od blokade saobraćaja do odabira strane s dobrim asfaltom i bez neravnina. Bio bih srećan ako bi u Trebinju uspjeli organizovati takvu trku krajem ljeta. To bi bilo optimalno vrijeme, a ovaj događaj bi doprineo produženju turističke sezone – kaže Dušan.

Miloš Milošević dodaje da u Trebinju ima staza za trku karića i strmih ulica u gradskim i prigradskim naseljima, te da su im organizatori trke u Herceg Novom već ponudili pomoć ako se odluče da kariće vrate i na trebinjske ulice.

Na stazi dužine 700 metra, od centra Herceg Novog do Škvera, svoje umijeće upravljanja karićem nedavno je pokazalo oko 100 vozača i 54 ekipa iz gradova regiona, a takmičili su se u kategorijama jednosjed, dvosjed i trosjed.

trka karic (2).jpg

Jedini Trebinjac koji je dobio priznanje bio je Miloš Milošević, koji je ponovio prošlogodišnji „uspjeh“ i zadržao posljednje mjesto.

Za posljednje mjesto nagrada je bila simbolična – igračka kornjače i kolač „lijena pita“.

– Nagrade su me privukle, pa sam se potrudio da ovaj sportski rezultat ostvarim i ove godine – kaže Miloš.

Živko Drapić je trku završio na 6. poziciji i bio je najuspješniji među Trebinjcima, Srđan Sušić bio je petnaestak mjesta iza, a Dušan Toholj trideset prvi.