U 18. kolu Druge lige Republike Srpske grupa istok FK "Leotar" u Bileći dočekuje FK "Jedinstvo" iz Brčkog. Ovo je derbi kola, a može se slobodno reći i sezone.

leotar stakorina.jpg

Igraju dva kluba koja su direktni konkurenti za ulazak u Prvu ligu RS, a bodovna razlika između njih je dva boda.

Dok iz tabora gostiju prijete kako će Leotar pasti i da su daleko bolja ekipa od Leotara, kod igrača trenera Rajka Mičete ide sve po planu - odrađuju se treninzi, a na njima je vidljivo da se svi igrači trude da što bolje odrade svoj posao.

Jasno im je da od ove utakmice ovisi mnogo toga, ali znaju svoje mogućnosti.

Fudbaler Miloš Perović, koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva 12 puta zatresao protivničke mreže, kaže da njegovu ekipu očekuje utakmica koja možda odlučuje i šampiona iako ima dosta kola do kraja.

"Pobjedom bi Leotar napravio veliki iskorak naprijed prema Prvoj ligi. Jedinstvo je kvalitetna ekipa, ali mislim da smo mi kvalitetniji i da ćemo doći do tri boda. Znamo mi naš recept do pobjede, igramo najbolje što možemo i ne plašimo se nikoga", rekao je Perović.

Kapiten Risto Perišić smatra da bi za njegovu ekipu sve sem pobjede bio neuspjeh.

"Do pobjede kao i dosad, borbom, poštovanjem prema svim saigračima, dati 100% na terenu i nema sumnje u pobjedu. Našu ekipu krasi sloga i dobra atmosfera među igračima, borba tokom svih 90 minuta, Mi nemamo pritiska, a najvažnije je da smo svi zdravi i spremni za utakmicu", kategoričan je Perišić.

Obje ekipe su u formi. Leotar ima niz od 11 uzastopnih pobjeda, a gosti su samo dvije utakmice igrali neriješeno i bez poraza su.

Trebinjci imaju gol razliku 45:7, a Brčaci 40:4. Svi igrači i uprava pozivaju sve one koji vole Leotar da dođu u što većem broju da ih podrže u ovoj važnoj utakmici.

Derbi se igra u subotu na gradskom stadionu u Bileći sa početkom u 14.30 časova.