Članovi orkestra trebinjske gimnazije "Jovan Dučić" večeras su izmamili niz gromoglasnih aplauza za spektakularan koncert koji su priredili povodom 5. susreta evropskih gimnazija, koji se održavaju u ovom gradu.

orkestar gimnazije jovan ducic koncert trebinje (2).jpg

Koncert je priređen u Kultunom centru pred više stotina posjetilaca, od kojih su mnogi tražili stolicu više da bi prisustvovali veličanstvenom koncertu 25 članova gimnazijskog orkestra kojima je ovo bio četvrti solistički knastup.

Vođa orkestra profesor Pero Bokić kaže da su se publici predstavili sa popularnim domaćim i stranim pop i rok numerama, koje su naišle na oduševljenje prisutnih.

"Premijerno smo izveli i pjesmu 'Čekaj me' Konstantina Simonova u interpretaciji ovog orkestra. Sav publicitet koji smo dobili tom pjesmom je mnogo veći nego što smo očekivali kada smo za nju snimili spot", istakao je Bokić.

On je rekao da je plan članova orkestra da u narednom periodu snime autorsku kompoziciju, čime će podstaći i kreativnost kod učenika čuvene gimnazije.

orkestar gimnazije jovan ducic koncert trebinje (1).jpg

Član orkestra i učenik gimnazije Mili Bovan rekao je da svi članovi rade sa velikom predanošću i ljubavi prema muzici.

"Među nama vlada jedna veoma pozitivna energija, koja se rijetko može gdje vidjeti u školskim orkestrima", naveo je Bovan, koji je učenik trećeg razreda ove škole.

Prema njegovim riječima, susreti gimnazija iz regiona i Evrope veoma su značajni za razmjenu iskustava i nova prijateljstva.

Na 5. susretima gimnazija Evrope učestvuju predstavnici sedam škola iz Rumunije, Mađarske, Srbije, Makedonije, Hrvatske i Slovenije.

Centralna tema ovogodišnjih susreta je uloga vannastavnih aktivnosti u vaspitanju i obrazovanju, o čemu je održana i radionica.

U četvrtak, 21. marta, dramska sekcija trebinjske gimnazije izvešće predstavu vlastite produkcije “Koferi”.

orkestar gimnazije jovan ducic koncert trebinje (3).jpg