Na regionalnom takmičenju iz fizike, koje je održano u Bileći, učenik četvrtog razreda Gimnazije "Jovan Dučić" Momčilo Bratić osvojio je prvo mjesto.

fizicari gimnazija.JPG

Učenica ove škole Ivana Kašiković zauzela je drugo mjesto.

Mentor ovim učenicima je Nenad Grković.

U konkurenciji trećih razreda Anja Dučić osvojila je drugo mjesto, a mentor je profesor Maksim Mičeta.

Luka Sušić (mentor Maksim Mičeta) i Anastasija Milenić (mentor Nenad Grković) osvojili su druga mjesta u konkurenciji drugih razreda.

Ivana Radovanović je u konkurenciji prvih razreda osvojila treće mjesto (mentor Nenad Grković).

Učenik Momčilo Bratić je osvojio prvo mjesto iako, kako kaže, uvijek može bolje.

"Četvrti razred je najkompleksniji jer moramo znanje iz svih prethodnih razreda sklopiti u jednu cjelinu i sve uzeti u obzir", rekao je Bratić.

Učenik Ivana Radovanović je rekla da joj je drago što je išla na takmičenje i da je upoznala dosta novih ljudi i stekla nova prijateljstva.

"Mogla sam i bolje jer sam napravila nekoliko sitnih grešaka, ali sam ubijeđena da će drugi put biti bolje", kaže Radovanovićeva.

Profesor Nenad Grković istakao je da je ovo uspjeh gimnazijalaca iako se prethodnih godina naviklo na osvajanje prvih mjesta.

"Ove godine moram istaći da smo imali Zimsku školu fizike i doveli učenike sa strane tako da smo možda pojačali konkurenciju jer treba raditi sa učenicima i iz ostalih gradova da bude što jača konkurencija", rekao je Grković.

Na republičko takmičenje, koje će se održati 6. aprila, po ukupnom zbiru bodova, plasirali su se Momčilo Bratić i Ivana Radovanović.