Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ izdvojile su oko 115.000 KM za uređenje posljednje neasfaltirane ulice u užem centru Trebinja, čime će radnici ovog preduzeća i stanari iz okolnih zgrada dobiti modernu ulicu sa parking mjestima.

uredjenje ulice trebinje (2).jpg

Riječ je uređenju ulice između hotela "Leotar" i stambenih zgrada u Dušanovoj ulici.

Izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove HET-a Ilija Tamindžija rekao da će parking mjesta moći da koriste radnici ovog preduzeća i stanari iz okolnih zgrada, dok će poslije 15.00 časova parkingom gazdovati grad Trebinje. 

"Na ulazu u ovu ulicu biće postavljena i rampa, a mogućnost da uđu sa vozilom imaće samo radnici HET-a i stanari okolnih zgrada. Nakon 15.00 sati, parking će moći besplatno da koriste stanari", naveo je Tamindžija.

On je istakao da će ovim projektom, poslije 50 godina, radnici zaposleni u upravnoj zgradi HET-a imati mogućnost da svoja vozila parkiraju na parkingu ovog preduzeća, što do sada nije bio slučaj, uslijed čega su se snalazili na različite načine. 

Nadzorni saobraćajni inženjer u HET-u Mihajilo Koprivica rekao je da je izgrađeno 75 parking mjesta, da će biti postavljena rasvjetna tijela i uređene zelene površine.

"Ovo je važna investicija u nizu projekata koje realizuje HET. Sve je proteklo u najboljem redu", naveo je Koprivica.

Stanovnik iz jedne od okolnih zgrada Vinko Šneperger kaže da su na ovaj projekat čekali nekoliko decenija, zahvaljujući HET-u što im je uredio ulicu.

"Nema više prašine i blata. Ovo je za sve nas velika investicija", rekao je Šneperger.

uredjenje ulice trebinje (3).jpg

uredjenje ulice trebinje (1).jpg