Izaberi pismo: ćirilica / latinica

Radnicima "Vodovoda" obećana isplata novembarske plate do kraja marta, odgođen generalni štrajk

Radnici gatačkog "Vodovoda" stavili su danas moratorij na generalni štrajk nakon što im je iz opštinske uprave obećano da će im do kraja marta biti isplaćena novembarska plata.

gacko-dodjela-priznanja.jpg

Član štrajkačkog odbora Boško Bejat rekao je da su sa rukovodstvom opštine dogovorili da im se jedna plata ipslati do kraja tekućeg mjeseca u punom iznosu, dok će ostale tri koje im se duguju biti predmet dogovora.

"Ostale plate će biti umanjenje. Očekujemo isplatu novembarske plate kako nam je obećano, u suprotnom idemo u generalni štrajk", naveo je Bejat.

On je rekao da su trpjeli ucjene i prijetnje od direktora "Vodovoda" Gorana Lučića, da neće dobiti ništa ukoliko ne prekinu sa štrajkom.

Bejat je rekao da radnici ne mogu da učestvuju u Lučićevoj smjeni, ali da vjeruje da će nadležne opštinske službe sagledati situaciju i nakon toga donijeti odluku o njegovoj smjeni, koji je direktor "Vodovoda" već 15 godina.

Radnike gatačkog "Vodovoda" podržala je i predsjednik granskog sindikata radnika građevinarstva i stambeno-komunalne djelatnosti Republike Srpske Dragana Vrabičić.

Ona je istakla da je tokom sastanka sa rukovodstvom opštine Gacko dogovoreno da se sutra sastanu sa menadžmentom "Vodovoda" i dogovore plan konsolidacije preduzeća, ali i izmirenje obaveza prema radnicima.

"Načelnik opštine Milan Radmilović je rekao da će preduzeti sve moguće mjere da ovo preduzeće stane na noge", navela je Vrabičićeva.

Prema njenim riječima, u "Vodovodu" je očigledan loš odnos direktora Lučića prema radnicima koji se, kako je navela, služi prijetnjama i ucjenama prema radnicima, što je nedopustivo.

"Čak nije žilio ni da razgovara sa mnom kao predstavnim granskog sindikata", navela je Vrabičićeva.

Radnici gatačkog „Vodovoda“ bili su najavili za danas stupanje u generalni štrajk zbog neisplaćenih plata, zaostalih doprinosa i nefunkcionisanja ovog preduzeća koje više nema ni dovoljno tehničko-materijalnih sredstava za neometan rad.

Tada je istaknuto da su u ovu situaciju došli zbog prekomjernog zapošljavanja u „Vodovod“, u kome sada radi 58 radnika, dok je predviđeno da maksimalan broj zaposlenih ne bi trebao da pređe njih 40.

Opština Gacko u preduzeću „Vodovod“ ima 64 odsto vlasničke strukture.

Tagovi:

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja