Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Bileći Radovan Vuković najavio je uskom krugu partijskih saradnika da će, poslije skoro 15 godina, podnijeti ostavku na ovu funkciju istog dana kada to učini u aktuelni načelnik opštine Miljan Aleksić, nezvanično saznaje TrebinjeLive.info.

vukovic aleksic bileca.jpg

Vuković je u telefonskom razgovoru za naš portal potvrdio da hoće da podnese ostavku, a da, tobože, to nudi već deset godina, ali da njegov uslov nije i ostavka načelnika Aleksića.

Međutim, izvori našeg portala iz tamošnjeg SNSD-a tvrde da je Vuković svoju ostavku uslovio Aleksićevom i da je to decidno i rekao, uz to i tražeći da prije nego što i zvanično napusti ovu funkciju bilećkoj skupštini bude predložen zamjenik načelnika koji bi bio po njegovom izboru.

A riječ je, kako nezvanično saznajemo, o oficiru Mihajlu Vujoviću, koji u Bileći ne živi oko dvije decenije.

Međutim, u opštinskom odboru nisu se oduševili ovim prijedlogom, jer je Vujović šura Radovanovog brata Ljuba Vukovića, inače odbornika u skupštini i "vječitog" izvršnog direktora za finansije u HET-u.

Uže rukovodstvo stranke u Bileći, prema našim saznanjima, zamjerilo je Radovanu Vukoviću što je, kako tvrde, uticao na Aleksića da podnese ostavku, iako ova saznanja našeg portala i jedan i drugi demantuju.

U bilećkom SNSD-u dugi niz godina vlada politički haos, gdje niko ni sa kim, maltene, ne sarađuje, dok su pojedinci već godinama unazad privatizovali opštinski odbor i koriste ga za lične interese.

A da je ovom odboru neophodna hitna i temeljita čistka kadrova složili su se i na organima vrha partije.

Ipak, niko za sada nije spreman da javno govori o problemima i neslaganjima, ali i iskorišćavanju opštih za promociju ličnih interesa, čija je žrtva i sam Miljan Aleksić, koji je nedavno najavio svoju ostavku početkom 2020. godine, a kako Bilećani ne bi morali da idu na prijevremene izbore i troše dodatni novac i iz onako praznog gradskog budžeta.