Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na vanrednoj konfenrenciji za novinare da je upravo dobio informaciju su Dragan Đilas i okupljeni demonstranti probili ogradu koja je postavljena ispred Predsjedništva Srbije.

vucic.jpg

On je rekao da su sada probijene sve ograde i da masa samo gleda kuda će da upadne u zgradu, ali da niko ne treba da se plaši i da će državni organi reagovati.

- Nisu fašista Obradović, ni tajkun Đilas naročito hrabri da idu dalje, osim na uplašene dame u desku RTS-a - rekao je Vučić i dodao da Srbija neće dozvoliti da se nasiljem ugrožava bilo ko.

Vučić je istakao da meta nije RTS, nego onaj ko se ne plaši u lice sve da im kaže.

- Meta sam ja što provodim nacionalnu konsolidaciju Srbije i što je Srbija svaki dan nauporedivo jača - naveo je.

On je rekao da niko nikada u ovakvim okolnostima nije održao konferenciju u Srbiji.

- Hteo sam da pokažem da u Srbiji ne sme da postiji strah - kazao je Vučić i naglasio da su pred zakonom svi jednaki i da će se zakon sprovoditi.

Odgovaraće svi koji sprovode nasilje

Vučić je čestitao policijacima što su na najmirniji način iznijeli i sklonili demonstrante iz zgrade RTS.

- Nasilju je došao kraj. Svi koji sprovode nasilje će odgovorati - naglasio je on.

Predsjednik Srbije je rekao da očekuje podršku samo svog naroda i da ga ne zanimaju reakcije zapadnih ambasada.

- Veliki prijatelj tajkuna Đilasa, makedonski premijer Zoran Zaev pohvalio se kako su osudili ministra unutrašnjih poslova zato što nije sprečio građane da upadnu u Skupštinu. Mogli bi i mi da razmišljamo o odgovornosti Nebojše Stefanovića što je pustio da uđu fašista Boško Obradović i drugi u RTS. Međutim, računam da su Stefanović i policija mislili da imaju posla sa odgovornim ljudima i da im tako nešto neće pasti na pamet - rekao je on.

Narod na KiM počeo da se okuplja

Vučić je rekao i da je narod na Kosovu i Metohiji počeo da se okuplja sa ciljem da krenu za Beograd da ga brane, ali da to nije potrebno.

Povodom 15. godišnjice pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji, Vučić je poručio da "ako NATO nije u stanju da zaštiti srpski narod to će činiti Republika Srbija".

- Danas se navršava 15 godina od velikog i strašnog pogroma koji je rezultirao rušenjem i paljenjem 35 crkava i manastira, 935 sprskih objkekata, od kojih 738 kuća, 10 javnih objekata, škola, pošta i domova zdravlja. Proterano je 4.012 Srba iz šest gradova i devet sela. Nastradalo je 28 osoba, a 994 je povređeno. Među njima 143 Srba i desetine pripadnika međunarodnih snaga. Izbrisana su dva sela - Slatina i Svinjare - rekao je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti povodom sinoćnjih događaja, kada su lider "Dveri" Boško Obradović i jedna od organizatorki protesta Jelena Anasonović, praćeni grupom okupljenih na protestima "1 od 5 miliona", na silu upali u zgradu RTS-a.