U 18. kolu Premijer lige BiH RK "Leotar" pobijedio je na svom parketu RK "Derventu" iz istoimenog grada rezultatom 36:31.

Rk leo.jpg

Teže nego što se očekivalo Leotar je stigao do pobjede sa kojom su prekinuli seriju lošijih rezultata.

Gosti su poveli sa 0:1, da bi u 12. minutu bilo 9:4 za domaću ekipu. Tada su gosti zatražili minut odmora, nakon koga su smanjili rezultat i u 27. minutu bilo je 15:13.

Na poluvrijeme se odlazi sa dva gola prednosti domaćina 18:16.

Tokom drugog poluvremena domaćini su imali četiri do pet golova razlike. Ekipa iz Dervente zaprijetila je u 55. minutu kada su došli na samo minus dva gola razlike 32:30.

Do kraja utakmice Leotar ponovo povećava prednost za konačan rezultat 36:31.

Kod Leotara najefikasniji su bili Srdanović sa 11 i Milićević sa devet pogodaka, a kod gostujuće ekipe Smiljanić je postigao 10 pogodaka.

IMG_20190317_52305.jpg

Nakon utakmice trener Darko Tavrić je čestitao svojim momcima na pobjedi, a gostujućoj ekipi na dobroj utakmici.

"Tri boda su tri boda, i jedino je to ova utakmica donijela. Pristup prema igri mora se drastično promijeniti i na tome ćemo raditi u narednom periodu", rekao je Tavrić.

Nakon 18. kola Trebinjci imaju devet pobjeda, jedan neriješeni rezultat i osam poraza i sa 28 bodova nalaze se na sedmom mjestu na tabeli.

U sljedećem kolu Leotar gostuje RK "Goražde", a utakmica će se odigrati u Višegradu zbog suspenzije dvorane u Goraždu.

Nakon dugo vremena na tribine su se vratili "Mlađi tigrovi" koji su večeras zdušno bodrili košarkaše i rukometaše.

Bubnjem, zastavama, navijanjem, stvorili su lijepu atmosferu tokom ove dvije utakmice i istakli transparent "Dugo, dugo vremena bio si sam došao je i taj dan" što je naišlo na pozitivnu reakciju ostatka publike.

RK "Leotar": Savović, Draganić 1, Miličević 9, Parežanin, Milojević 4, Spaić, Ninković 1, Radovi, Srdanović 11, Ratković, Uljarević, Janković 1, Grk, Vještica, Glendža 7, Ražnatović 2. Trener: Darko Tavrić.

RK "Derventa": Ristić, Smiljanić 10, Lukić, Zemunović, Milinković 1, Dragičević 1, Škrga, Pejaković, Oljača 7, Šmulja 1, Savić , Pejić 2, Bilić 2, Mišanović 7. Trener: Nebojša Kljajić.