U dubrovačkom naselju Nova Mokošica nekoliko maloljetnika oštetilo je registarske oznake sa tri automobila iz Srbije, jer su im roditelji rekli kako je riječ o "zločestim autima", pišu dubrovački mediji.

registarske oznake mokosica.jpg

Oštećene su beogradske i somborske registarske oznake, koje su prethodno skinute sa parkiranih vozila, o čemu je upoznata i tamošnja policija, ali, za sada, nema zvanične reakcije i informacije da li su roditelji ovih maloljetnika pozvani na ispitivanje u policiju.

Dubrovački mediji pišu da su registarske oznake oštetila djeca, ali da se ne može sa sigurnošću govoriti da li su ih ona i skinula sa vozila.

"Kada im je jedna osoba prišla i pitala ih zbog čega to rade, maloljetnici su odgovorili kako im je 'tata rekao da su to zločesti auti'", piše "Dubrovački dnevnik".

Dubrovčani na društvenim mrežama i u komentarima na lokalnim portalima osuđuju ovakvo ponašanje maloljetnika i njihovih roditelja, koji, umjesto da djecu uče lijepim manirima i ponašanju, od njih stvaraju vandale.

Neki od komentara na dubrovačkim portalima su:

"Tate im subotom u Trebinju glođu janjce a djeca im lome srpska auta" i

"Sad tatice lijepo pozvati u policiju, sa djecom i da se pred njima ispričaju ostećenim vlasnicima SRB tablica i objasne da je to bila šala. Lekcija za roditelje i lekcija za djecu".

I ranije su na teritoriji Dubrovnika nepoznati počinioci ekserima nanijeli štetu na vozilila sa srpskim registarskim oznakama, te na njih lijepili naljepnice različitog sadržaja.