Radnici gatačkog „Vodovoda“ najavili su za ponedjeljak, 18. mart, stupanje u generalni štrajk zbog neisplaćenih plata, zaostalih doprinosa i nefunkcionisanja ovog preduzeća koje više nema ni dovoljno tehničko-materijalnih sredstava za neometan rad.

gacko vodovod.jpg

Predsjednik sindikalne organizacije ovog preduzeća Pero Mrkajić rekao je Srni da su radnici posljednju platu primili za septembar 2018. godine i to iz dva dijela u januaru 2019., zbog čega su već danima u štrajku upozorenja.

„Ovo je neodrživo stanje. Odlučili smo da stupimo u generalni štrajk nakon koga ćemo donijeti odluku da li ćemo pristupiti rigoroznijim mjerama sindikalne borbe“, naveo je Mrkajić.

On je istakao da su u ovu situaciju došli zbog prekomjernog zapošljavanja u „Vodovod“, u kome sada radi 58 radnika, dok je predviđeno da maksimalan broj zaposlenih ne bi trebao da pređe njih 40.

Prema njegovim riječima, u više navrata su se sastajali sa rukovodstvom opštine Gacko, ali ti razgovori nisu dali željene rezultate i rješavanje agonije radnika "Vodovoda".

Predstavnik opštinskog kapitala u „Vodovodu“ Jovan Kovačević juče je podnio ostavku na tu funkciju.

Kovačević, koji je i predsjednik Skupštine opštine Gacko i visoki funkcioner tamošnjeg SDS-a, danas se nije javljao na pozive novinara Srne, a iz njegovom kabineta poručeno je da je na službenom putu.

Ni do načelnika Gacka Milana Radmilovića nismo uspjeli da dođemo, zbog čega ne znamo da li je i on na službenom putu ili će već jednom da se uhvati u koštac sa brojnim problemima Gačana.

Opština Gacko u preduzeću „Vodovod“ ima 64 odsto vlasničke strukture.