Grad Trebinje objavio je interaktivnu mapu projekata koji su do sada realizovani ili se još uvijek realizuju na području mjesnih zajednica, na osnovu koje je očigledno da se pojedini dijelovi grada favorizuju, dok se u drugim jedva može i primjetiti da su realizovane značajne investicije.

interaktivna mapa trebinje.jpeg

Prema podacima koji su dostupni na mapi, na području Trebinja je u protekle dvije i po godine realizovano je ili su radovi u toku na više od 70 projekata.

Najviše projekata, njih 13, urađeno je u mjesnoj zajednici Gorica, dok je u Donjim i Gornjim Policama urađeno svega osam, a Hrupjelima tek tri, od kojih se nijedan ne tiče same infrastrukture u ovoj mjesnoj zajednici.

Ipak, za očekivati je da se u Gorici realizuje najviše projekata s obzirom na to da u ovoj mjesnoj zajednici živi i aktuelni gradonačelnik Mirko Ćurić i veći broj odbornika lokalnog parlamenta.

Međutim, pomalo je čudno što u Hrupjelima, inače naselju u kome živi doskorašnji gradonačelnik Luka Petrović, nije realizovan nijedan značajan projekat koji se direktno tiče stanovnika ovog naselja.

Ni Police se ne mogu pohvaliti značajnim projektima za samu mjesnu zajednicu, osim nastavka radova na izgradnji istočne obilaznice od Gučine do Mokrih dolova, koji se ne finansiraju iz gradskog budžeta, već ih realizuju "Putevi Republike Srpske".

Ni u Zasadu i Mostaćima kapitalni plan investicija nije bio naklonjen u protekle dvije i po godine. U ovoj mjesnoj zajednici realizovana su tek tri projekta.

Na mapi je vidljivo i da su pojedina sela oko Trebinja imala veći broj realizovanih projekata nego pojedine gradske mjesne zajednice.

Ono što treba pohvaliti je svakako ulaganje na području užeg centra grada, gdje je u navedenom periodu uloženo kroz 12 investicija koje su značajno promijenile sliku ovog dijela Trebinja.