Odbornik PDP-a u Skupštini grada Trebinja Zoran Anđušić nalazi se na čelu inicijativnog odbora za formiranje gradskog odbora Političko-građanskog Fronta – Poligraf.

paragraf andjusic (2).JPG

Anđušić je prve planove i principe djelovanja te organizacije predstavio na sastanku inicijativnog odbora, kome je prisustvovao i predsjednik Poligrafa Zoran Talić, bivši član PDP-a.

„Od danas nisam više član trebinjskog PDP-a ni odbornik ove stranke u Skupštini grada Trebinja. Izabrao sam put sa predsjednikom fronta Zoranom Talićem, a naš cilj je razgovor sa građanima i prepoznavanje njihovih problem", naveo je Anđušić.

On je istakao da je riječ o građanskoj inicijativi koja je otvorena za sve one koji su zainteresovani za unapređenje stanja u Trebinju i u drugim opštinama u Republici Srpskoj.

Predsjednik Političko-građanskog Fronta–PoligraF Zoran Talić istakao je da je Anđušiću predstavljen koncept fronta i aktivnosti koji se sprovode u Banjaluci.

„Planiramo da naš pokret, koji je registrovan kao udruženje građana, pretvorimo u političku partiju. Ambicija nam je da to učinimo i u drugim sredinama u Srpskoj, da građanima ponudimo konkretna rješenja problema sa kojima se građani suočavaju“, rekao je Talić.

paragraf andjusic (1).JPG

PDP je nedavno napustio i odbornik Zdravko Kašiković, koji je svoje političko djelovanje nastavio u Ujedinjenoj Srpskoj.

Ovu stranku su ranije napustili Neđo Ćebedžija i Nenad Šarenac.

Na lokalnim izborima 2016. godine osvojili su šest mandata, a u trebinjskoj skupštini će sada imati svega dvojicu predstavnika.