U subotu počinje proljećni dio prvenstva Druge lige Republike Srpske-grupa istok u kojoj se FK "Leotar" nakon prvog dijela nalazi na drugom mjestu.

leotar velez.JPG

Prvo mjesto zauzima FK "Jedinstvo" iz Brčkog koji ima 38 bodova uz gol razliku 37:4, a Trebinjci zauzimaju drugo mjesto sa 36 bodova i gol razlikom 36:6.

Gotovo četiri mjeseca (posljednje 14. kolo odigrano je 17. novembra) nisu se igrale prvenstvene utakmice tako da igrači i stručni štab sa nestrpljenjem čekaju prvo kolo prolječnog dijela.

Nakon napornih priprema u toku kojih je odigrano sedam utakmica i osvojen "Kup Mimoze" u Herceg-Novom, trener Rajko Mičeta i njegovi igrači žele da na kraju prvenstva budu prvi i da poslije nekoliko godina FK "Leotar" ponovo zaigra među prvoligašima Republike Srpske.

Svi su svjesni činjenice da je sve u njihovim rukama.

Najveći konkurent FK "Jedinstvo" u trećem kolu dolazi na noge Leotaru, ali dugo je prvenstvo i moguća su svakojaka iznenađenja.

Mičeta u subotu protiv FK "Guber" iz Srebrenice ne može da računa na Begenišića i Spaića zbog povreda, Krstovića zbog papirologije, a neizvjestan je nastup i Nikolića.

"Ipak, mi imamo dosta aduta koji mogu odgovoriti svim izazovima. Igračima najteže pada što ne mogu odigrati na svom stadionu i svojom publikom, ali se nadaju da to neće još dugo potrajati i potrudiće se da se dobrom igrom zahvale na gostoprimstvu Bilećana", istakao je Mičeta.

Utakmica FK "Leotar"-FK "Guber" iz Srebrenice igra se u subotu 9. marta u Bileći sa početkom u 14.00.