Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio je smjene u javnim preduzećima i da će broj radnika u ministarstvima i javnim preduzećima biti smanjen za 10 do 15 odsto.

radovan-viskovic.jpg

Višković je danas, odgovarajući na poslanička pitanja u Narodnoj skupštini RS, rekao da je tražio od svih ministarstava da provjere svoje sistematizacije radnih mjesta i da ponude 10 do 15 odsto manje mjesta.

„Ovih dana razgovaramo s menadžmentima svih javnih preduzeća, biće i određenih kadrovskih rješenja u određenim javnim preduzećim. Vlada ozbiljno na tom pitanju radi“, kazao je Višković

Dodao je da je na prošloj sjednici Vlade sa dnevnog reda skinut plan poslovanja “Autoputeva RS” i “Šuma RS” upravo iz razloga što postoji višak radnika.

„Resorni ministar i ja imamo idući petak razgovor s Nadzornim odborom i Upravom oko “Šuma RS” o tome šta očekujemo, šta treba da se radi i dok ne dobijemo od njih uvjeravanja da su spremni da to prate njihov plan neće se naći na Vladi“, istakao je Višković.

Dodao je da je tražio od svih ministartsva da provjere sistematizacije i da ponude za 10 do 15 odsto manje mjesta nego što sada imaju.

„Imamo u planu to da radimo, čak sam u određenim resorima i sekretarijatima naređivao da izvrše izmjene sistematizacije i smanje broj zaposlenih. To ćemo raditi u javnom sektoru i u javnim preduzećima“, kazao je Višković.