Ujedinjena Srpska će ubuduće u trebinjskom parlamentu, poslije SNSD-a, biti najbrojnija poziciona partija, istakao je danas vršilac dužnosti predsjednika Gradskog odbora ove stranke Milan Kovač.

ujedinjena srpska trebinje.jpg

Kovač, koji je donedavno bio član SDS-a, istakao je da je u toku reorganizacija gradskog odbora koji će u narednom periodu umjesto jednog imati tri odbornika u trebinjskoj skupštini – Mijata Šarovića, Dušana Kovača i Zdravka Kašikovića.

„Bićemo najbrojnija poziciona stranka u lokalnom parlamentu. Na osnovu toga očekujemo i da uđemo u pregovore oko određenih pozicija na gradskom nivou“, naveo je Kovač.

On je istakao da Ujedinjena Srpska očekuje i jedno načelničko odjeljenje u Gradskoj upravi, navodeći da se nada da će, kao i do sada, imati dobru saradnju sa novizabranim gradonačelnikom Mirkom Ćurićem.

Nekadašnji odbornik SDS-a Dušan Kovač, a trenutno nezavisni odbornik u skupštini grada, rekao je da je već neko vrijeme vodio pregovore sa Ujedinjenom Srpskom i da očekuje dobru saradnju sa budućim članovima kluba odbornika ove stranke u lokalnom parlamentu.

Ujedinjenoj Srpskoj pridružio se i odbornik PDP-a Zdravko Kašiković, koji kaže da je PDP napustio jer je rukovodstvo ove stranke zanemarilo staro članstvo.

„Bio sam PDP-a 20 godina. Gospodin Branislav Borenović i Igor Crnadak su u potpunosti zapostavili stare članove, među kojima sam i ja. To je osnovni razlog zbog čega sam napustio ovu stranku“, naveo je Kašiković.

Dojučerašnji predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Mijat Šarović istakao je da ima puno povjerenje u svoje nove kolege, očekujući da će ova stranka u narednim izbornim ciklusima ostvariti značajan rezultat.

Ujedinjena Srpska u Trebinju 2016. godine je podržala kandidata SNSD-a za gradonačelnika Luku Petrovića, što je učinila i na prijevremenim izborima ove godine.

Trenutno nemaju načelničkih funkcija u Gradskoj upravi, a od lokalnih preduzeća rukovode „Trebinje sportom“.