Pripadnici jedinice za podvodno deminiranje Republičke uprave Civilne zaštite danas su iz rijeke Trebišnjice, kod Željezničkog mosta, izvadili šest neeksplodiranih ubojitih sredstava.

mine trebisnjica (1).jpg

Iz rijeke su izvađene četiri bombe, jedan tromblon i napunjen raketni bacač - zolja, koje su u Trebišnjicu bacili neodgovorni građani.

Direktor Republičke uprave civilne zaštite Mile Međed rekao je da je ovo rutinska akcija za njegove pripadnike, navodeći da je ona uspješno okončana.

"U akciji su učestvovala dva specijalizovana tima za podvodno deminiranje i A tim za brze intervencije", naveo je Međed.

On je istakao da jedinica za podvono deminiranje ima šest članovai da su oni obučeni i opremljeni po evropskim standardima.

mine trebisnjica (2).jpg

Vođa tima za podvodno deminiranje Republičke uprave civilne zaštite Borislav Trninić naveo je da su uslovi za ronjenje bili idealni, da je vidljivost bila dobra, dok je temperatura vode iznosila oko osam stepeni.

"Akcija je uspješno izvršena. Ovu su za nas rutinski poslovi. Pozvao bih građane da eksplozivne naprave ne bacuju u rijeku, već da ih predaju Civilnoj zaštiti ili policiji", naveo je Trninić.

Na području Trebinja u posljednjih mjesec dana A tim Republičke uprave civilne zaštite uklonio je više komada minsko-eksplozivnih sredstva koje su odbacili građani, čime su ugrozili bezbjednost svojih sugrađana.

bombe rijeka (2).jpg