Na više mjesta u gradu uništena je vertikalna signalizacija, koju nadležne službe mjesecima, a pojedine saobraćajne znakove i putokaze i godinama nisu održavali, o čemu svjedoče brojne fotografije koje je TrebinjeLive.info u proteklom periodu dobio od čitalaca.

vertikalna signalizacija trebinje (7).jpg

Iako se predstavljamo kao grad turizma, nadležni nisu u stanju da saniraju očigledne probleme, već polomljeni saobraćajni znakovi i putokazi dočekuju vozače u svakom dijelu Trebinja.

Poseban problem je izražen na istočnoj obilaznici, te na prilazima gradu, ali i širom naselja.

Kao najnovije "rješenje" nadležni su počeli da uklanjanju polomljenu vertikalnu signalizaciju, ali, pritom, ostavljaju željezne držače u trotoarima čija je visina i do deset centimetara, zbog čega predstavljaju opasnost za pješake.

vertikalna signalizacija trebinje (8).jpg

Očigledan problem je i horizontalne signalizacije koja za svega nekoliko mjeseci nakon što se farba nanese na saobraćajnice izblijedi i na većini mjesta je nemoguće prepoznati.

A osim horizontalne i vertikalne signalizacije, problem su i semafori koji zbog svoje starosti često ne rade, ali se ne održavaju ni njihove metalne cijevi koje su zarđale.

Tako je nedavno semafor u bivšoj Bilećkoj ulici bio vezan za željezno postolje, u suprotnom bi ga odnio vjetar "nebu pod oblake".

Problem su i pojedini uništeni usporivači saobraćaja, koji su izgubili svoju funkciju jer su vremenom uništeni, a nadležni ih ne mijenjaju.

Na ovaj problem pažnju skreću i roditelji djece koja pohađaju osnovnu školu "Vuk Karadžić", koji navode da već neko vrijeme nema saobraćajnih znakova koji upozoravaju na usporivače, dok je jedan od dva usporivača u potpunosti uništen.

vertikalna signalizacija trebinje (6).jpg

vertikalna signalizacija trebinje (11).jpg

vertikalna signalizacija trebinje (10).jpg

vertikalna signalizacija trebinje (9).jpg

vertikalna signalizacija trebinje (5).jpg

vertikalna signalizacija trebinje (4).jpg

vertikalna signalizacija trebinje (3).jpg

vertikalna signalizacija trebinje (2).jpg

vertikalna signalizacija trebinje (1).jpg