Analitička kuća „Bisnode“ dodijelila je preduzeću „Elektrohercegovina“ iz Trebinja sertifikat „bonitet izvrsnosti“ zbog izuzetnih rezultata poslovanja i dobre projekcije poslovanja u budućem periodu, rekao je za TrebinjeLive.info izvršni direktor za ekonomska pitanja ovog preduzeća Slavko Dangubić.

elektrohercegovina slavko dangubic.jpg

Dangubić je istakao da je „Bisnode“ sproveo analizu rezultata poslovanja za posljednje tri godine, čime je „Elektrohercegovinu“ identifikovao kao preduzeće koje predstavlja poželjnog partnera za saradnju u budućem periodu.

„Ovaj sertifikat je rezultat rada uprave i svih radnika 'Elektrohercegovine' i predstavlja još jednu potvrdu da su mjere i aktivnosti koje ovo preduzeće preduzima ispravne i da daju željene efekte“, naveo je Dangubić.

On je istakao da su u proteklom periodu preduzeli čitav niz mjera kojima postižu uštede na svim nivoima poslovanja, unapređuju naplatu potraživanja u svim kategorijama potrošača i osiguravaju likvidno i kontinuirano poslovanje ovog preduzeća.

„Osim ovoga, na 'bonitet izvrsnosti' uticalo je kontinuirano smanjenje gubitaka na distributivnoj mreži, što je doprinijelo manjem angažovanju novčanih sredstava za preuzetu električnu energiju, dok je stalna likvidnost preduzeća ostvarena vlastitim sredstvima bez kreditnog zaduživanja“, pojasnio je Dangubić.

Prema njegovim riječima, „Elektrohercegovina“ izmiruje sve obaveze prema radnicima koje su predviđene kolektivnim ugovorom, kao i sve obaveze prema dobavljačima, a pritom ne trpe investicije i tekuće održavanje distributivne mreže.

„Ponosni smo na ovo priznanje, koje je rezultat profesionalnog i stručnog angažovanja svih ljudskih resursa našeg preduzeća“, naveo je Dangubić.

"Elektrohercegovina" je jedno od zavisnih preduzeća u sistemu „Elektroprivrede Republike Srpske“, koje, prema finansijskim izvještajima koja su dostupna na Banjalučkoj berzi, iz godine u godinu ostvaruje sve bolje rezultate poslovanja.

Sertifikat „bonitet izvrsnosti“ na međunarodnom nivou dodjeljuje analitička kuća „Bisnode“, čije je sjedište u Švedskoj.