Doktor Saša Borjan uputio je danas odgovor ministru zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenu Šeraniću, u kome navodi da je ministrovo obrazloženje da je kao doktor medicine neophodan u nemedicinskoj službi za kontrolu kvaliteta Doma zdravlja Trebinje, a ne u službi za hitnu medicinsku pomoć u kojoj je radio devet godina, potpuno besmisleno.

sasa borjan  (2).jpg

Borjan navodi da su umjesto njega u Službi hitne medicinske pomoći zaposlili doktora medicine sa biroa za zapošljavanje, jer taj tim hitne pomoći ne može da funkcioniše bez ljekara.

"Očigledno je da su razlozi za moj premještaj bili političke prirode i predstavljaju šablon aktuelne vlasti na koji način se obračunava sa političkim neistomišljenicima. Strašno je da živimo u državi u kojoj se politički progon obrazlaže kao potpuno legitimno i zakonski ispravno sredstvo", naveo je Borjan u odgovoru.

On je naveo da aktuelna vlast u Republici Srpskoj ima ovakav odnos prema svim slobodnomislećim ljudima i da ima potrebu da uguši političko djelovanje svih onih koji misle drugačije od njih i imaju hrabrosti da svoje stavove iznesu javno.

"Ovakvi postupci aktuelne vlasti dali su mi dodatnu energiju za još odvažniju opozicionu političku borbu protiv njih, ali ovakav onos nameće i pitanje zar nije bolje uzeti kartu u jednom pravcu i napustiti Republiku Srpsku, kao veliki broj mojih kolega ljekara koji su to uradili", naveo je Borjan.

Borjan je krajem decembra premješten sa hitne medicinske pomoći u u službu nemedicinskog kadra, nakon čega je pocijepao diplomu pred novinarima, a poslije nekoliko dana objavio kandidaturu za gradonačelnika Trebinja na prijevremenim izborima koji su održani 17. februara.