Banja Luka je juče bila domaćin Prvenstva Bosne i Hercegovine za seniore u džudou. Nastupilo je više od četrdeset džudo ekipa iz cijele BiH, a trebinjski džudisti su ponovo imali odličan nastup. 

djurica boljanovic vucurevic-min.jpg

U kategoriji do -60kg iako tek junior, Igor Đurica superiorno je osvojio prvo mjesto pobjedivši sve svoje protivnike iponom.

U kategoriji do -73kg prošlogodišnji prvak BiH Nikola Boljanović u finalnoj borbi je oštećen sudijskim odlukama i osvojio je drugo mjesto.

U kategoriji do -81kg Božidar Vučurević koji je takođe prva godina juniora, imao je odličan nastup i osvojio drugo mjesto, a zlatna medalja izmakla mu je u produžetku borbe.

U ukupnom plasmanu za muškarce Džudo klub "Leotar" zauzeo je 3. mjesto iako je malo nedostajalo da bude najbolja muška ekipa u BiH.

Ako uzmemo u obzir činjenicu da u muškoj konkurenciji ima sedam kategorija, a džudisti Leotara su radili tri finala, to govori o kvalitetu rada u ovom klubu.

Ovaj podmlađeni tim svojim nastupom i velikim rezultatima pokazao je da njihovo vrijeme tek dolazi.

Igor Đurica, Nikola Boljanović i Božidar Vučurević nastupiće na Balkanskom prvenstvu za seniore koje se održava 30. marta u Albaniji.